Mesajul zilei

05/09/2023 - LUCRAREA OMULUI MILOSTIV

Omul milostiv va fi binecuvântat, pentru că dă săracului din pâinea lui.

Proverbele 22.9

Nu este suficient doar să te uiți la promisiunile lui Dumnezeu, ci trebuie să ai așteptări, crezând că Domnul îți va arăta ceva de valoare și, astfel, îți vei rezolva problemele. Dumnezeu te binecuvântează după felul în care te uiți la El. Dacă crezi că El poate vindeca doar o durere de cap, asta este tot ce vei primi. Însă, dacă ai credință că Domnul poate vindeca cancerul și alte boli incurabile, asta El va face. În viața ta, Cel Atotputernic este la fel de mare pe cât îl faci să fie.

Omul care se uită cu dispreț la ceea ce i se arată va disprețui într-o zi binecuvântarea și va iubi blestemul; astfel, o serie de necazuri va veni peste el. Pe de altă parte, cei care se uită cu nădejdea că Domnul va face lucruri mari pentru ei, vor primi exact ceea ce și-au dorit. Cel care are ochi buni, așteptări bune și credință că Domnul poate face minuni va obține ajutorul Domnului. Binecuvântarea îți va fi după mărimea credinței tale.

Potrivit lui Isus, dacă ochiul tău este sănătos, tot trupul tău va fi plin de lumină, dar dacă ochiul tău este rău, tot trupul tău va fi plin de întuneric (Matei 6.22,23), iar asta arată că atenția pe care Domnul ți-o va da va fi precum atenția pe care tu o vei acorda Cuvântului. Nu micșora ceea ce poate face Hristos în viața ta, căci, pentru El, nimic nu este prea mare care să nu poată face (Ieremia 32.27). Cei care îi dau Celui Atotputernic libertatea de a lucra în și pentru ei vor fi bine răsplătiți.

Să ai ochi sănătos înseamnă să te uiți la ceea ce spune Dumnezeu despre cei pierduți și apoi să-ți dai pâinea săracilor – fie că sunt săraci din punct de vedere material sau nu. Chiar dacă cineva este miliardar, pentru că nu are credință în Isus, nu este altceva decât un sărac despuiat și nenorocit. Dacă un copil al lui Dumnezeu are dragoste și merge la el, slujindu-i Cuvântul și cel bogat va crede, atunci amândoi - semănătorul și bogatul - vor fi binecuvântați cu atâtea lucruri bune încât vor fi uimiți de bunătatea Celui Atotputernic.

În vremea lui Iacov, în vis, Dumnezeu i-a dezvăluit ce să facă pentru ca să se poată îmbogăți, pentru că Laban se purta cu viclenie față de el. Astfel, când socrul lui Iacov i-a schimbat simbria, plătindu-l cu oile care s-au născut pestrițe, Dumnezeu a luat tăria masculilor care nu erau pătați, făcând să se nască miei seini și bălțați. Când Laban a schimbat plata în oi cu dungi sau pete, Dumnezeu a lucrat în același mod (vezi Geneza 30).

Ca moștenitori ai Făgăduinței, nu ne putem uita la ceea ce fac cei pierduți, ci la Isus, Căptetenia și Desăvârșirea credinței noastre (Evrei 12:2). Deci nu-l lăsa pe cel rău să-ți folosească privirea; dacă îi dai voie, te va înșela cu totul, căci este stricăcios. Uită-te la tine însuți ca la binecuvântarea pe care Tatăl te-a rânduit să fii. Dacă ai avut dorințe greșite, vorbește cu Domnul și, așa cum El a folosit oile pentru simbria lui Iacov, tot așa El te va folosi și pe tine.

Vreau să te gândești la două sfaturi sfinte. În primul rând, să nu-ți placă somnul, căci de îl placi, vei fi sărăcit; cel de-al doilea, este să-ți deschizi ochii (cei ai sufletului, desigur), pentru a fi hrănit cu Pâinea cea adevărată. Îndreaptă-ți atenția asupra promisiunilor și atunci Dumnezeu te va acoperi cu darurile Sale și va împlini tot ceea ce El a promis că va face în numele tău. Fii omul pe care Cel Atotputernic te-a plănuit să fii: un nou Iacov!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!