Mesajul zilei

06/09/2023 - CÂNTĂREȘTE-ȚI BINE HOTĂRÂRILE!

Mă gândesc la căile mele şi îmi îndrept picioarele spre învăţăturile Tale.

Psalmii 119.59

Poate că nu ai învățat niciodată ce înseamnă să te temi de Dumnezeu – să-L respecți – sau poate că ai învățat, dar nu ai fost conștienți de beneficiile acestei ascultări profunde. Lumea Domnului nu este doar fascinantă, ci și binecuvântată în toate privințele. Pe măsură ce crești în credință, te bucuri de tot ce are bogata Împărăție a lui Dumnezeu. Prin urmare, chiar dacă întâmpini eșecuri, continuă să-I fii credincios.

Am vorbit despre acest subiect oriunde slujesc și am văzut cum oamenii se minunează de ceea ce învață și primesc după rugăciunea credinței. Mulți dintre ei vin apoi la mine să-mi spună că nu s-ar fi putut gândi niciodată că Dumnezeu este atât de bun încât să facă atâtea minuni. Chiar și în bisericile în care credința este predată cu măiestrie, oricât de necrezut ar părea, un subiect de o asemenea amploare nu este propovăduit așa cum ar trebui.

E posibil ca psalmistul să fi fost neglijent și, în scurt timp, începând să se comporte ca orice om. Cu toate acestea, când a trecut prin unele necazuri, și-a dat seama că trebuie să se gândească la căile sale, deoarece hotărârile l-au ținut departe de binecuvântările sfinte. Din cauza acestei îndepărtări, nu a mai fost auzit și, în consecință, nu a avut reușită în viață. Pentru a nu cădea în ispită, este important ca cel mântuit să analizeze în mod regulat ceea ce a spus, făcut sau gândit.

Analizând cauza neliniștii de care era cuprins, psalmistul a luat hotărârea înțeleaptă de a se întoarce la învățăturile pe care i le-a dat Domnul. Astfel, și-a aflat libertatea, care face parte din planul de mântuire pentru orice om care primește pe Hristos. Dacă ai obiceiul de a participa la adunări, trebuie să știi că, cu mult înainte de a fi supus încercărilor, Cel Atotputernic, prin propovăduitori, te avertizează în legătură cu ceea ce va veni. Amintește-ți ce ți s-a spus și întoarce-te la viața izbăvitoare.

Când cineva aude explicația unui verset sau o citește în Scripturi, înțelege ce a spus Dumnezeu prin acele cuvinte. În momentul în care se întâmplă acest lucru, omul primește mărturia din gura Celui Preaînalt și trebuie să-și asume ceea ce i s-a spus. Dacă ți s-a întâmplat asta, deși poate au trecut mulți ani, Cuvântul nu îmbătrânește și nici nu slăbește. Prin urmare, în momentul în care îți amintești de propovăduire, însușeșteți-o și vei fi eliberat pe loc.

Cel Atotputernic nu ți-ar permite să vezi dincolo de văl dacă nu ar fi să facă o anumită lucrare în viața ta. Ia în serios tot ce ți se dezvăluie și, cu responsabilitate și cu toate puterile, ia în stăpânire toate aceste lucruri, căci El nu spune nimic degeaba, ci cu scopul de a te elibera. Dacă, în acest moment, în inima ta apare un lucru despre care ai auzit de la Dumnezeu, asumă-ți-l, pentru că Domnul a reînnoit revelația pentru ca tu să primești această binecuvântare chiar acum.

Îndreaptă-ți picioarele – hotărârile tale – spre calea Creatorului cât mai este timp. Când vezi lumina strălucind puternic în fața feței tale, ia adevărul așa cum este și, oricât de grea ar părea situația, nu tremura și nu da înapoi nici măcar un centimetru (Evrei 10.38,39). Haide, războinic al Domnului Oștirilor, mergi înainte! Cu hotărârea ta de netăgăduit, fă pe Dumnezeu fericit!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!