Mesajul zilei

07/09/2023 - CU ADEVĂRAT SLOBOZI

 Deci, dacă Fiul vă face slobozi, veţi fi cu adevărat slobozi.

Ioan 8.36

Singurul mod în care poți fi eliberat de orice lucrare rea este să fii slobozit de Fiul lui Dumnezeu - Cuvântul sfânt. Pe de altă parte, dacă lucrarea nu este făcută cu credință în Isus, nu e nicio posibilitate de a fi sigur că nu vei mai fi niciodată cuprins de suferința de care credeai că ai scăpat. Cu toate acestea, când Hristos slobozește pe cineva, El închide ușa pentru ca răul să nu se mai întoarcă. Dacă ai fost vindecat și simptomele au revenit, nu accepta această situație, ci opune-te, în Numele lui Isus.

Este frumoasă munca pe care medicii reușesc să o facă, dar asta nu înseamnă că boala pe care au vindecat-o nu se va întoarce, întrucât cauza nu i-a fost încă eliminată. Cu toate acestea, atunci când credința ta face ca puterea sfântă să-ți aducă eliberarea, în niciun caz să nu crezi că acel rău se poate întoarce. Potrivit lui Isus, demonul se întoarce să vadă dacă casa este goală, măturată și împodobită, apoi aduce cu el alte șapte duhuri și mai rele decât el (Luca 11:24-26).

Omul care se lasă de droguri și pune capăt vieții de crime și greșeli, de exemplu, dacă este influențat de un sfat uman sau de o decizie personală, se poate întoarce la acea practică, dar cel ce este eliberat de Mântuitor este liber pentru totdeauna. Prin urmare, trebuie să ne bucurăm de eliberarea realizată de puterea sfântă și, în același timp, să stăm de veghe ca mincinosul să nu se întoarcă cu alte rele, făcându-ne să credem că lucrarea nu a fost finalizată. Eliberarea este adevărată!

Cei eliberați de Hristos trebuie să fie conștienți că dușmanul își va folosi minciunile pentru a-i întemnița din nou; prin urmare, dacă simți aceeași durere, aceleași simptome sau dorințe ca înainte, mărturisește că ușa închisă de Isus nu va putea fi deschisă de nimeni, mustră demonul care vrea să te înșele și fii cu totul sigur că răul care a fost alungat nu se întoarce (Apocalipsa 3.7). Să nu fii ținta lucrărilor întunericului. Rămâi de neclintit în libertatea pe care ți-a dat-o Hristos.

Condiționând eliberarea ( Deci, dacă Fiul vă face slobozi), Domnul arată că unii – vindecați prin alte mijloace, chiar și prin sugestie religioasă – își pot avea bolile înapoi. Însă, fiind slobozit de El, răul nu ți se va întoarce. Când Dumnezeu lucrează, este imposibil ca cineva să sufere din nou același rău. Subliniez din nou că dacă ai fost vindecat prin credința în Isus, El a făcut lucrarea pe vecie și posibilitatea ca răul să se întoarcă este egală cu zero, afară numai dacă permiți ca asta să se întâmple sau renunți la vindecarea ta.

Dovada lucrării Domnului este că ai fost cu adevărat eliberat și nu trebuie să înșeli pe alții sau pe tine însuți, spunând că nu primești rău înapoi, căci acesta nu renunță de a se întoarce. Cei care au fost cu adevărat eliberați trebuie să creadă în Dumnezeu și să nu dea atenție atacurilor diavolului. Dacă cel rău îți spune că te va face să suferi din nou, râde de el; la urma urmei, cei eliberați de Isus au fost strămutați din tărâmul suferinței și al durerii (Coloseni 1.13).

Dovada că ești complet liber nu este lipsa simptomelor, ci credința care ți-a pătruns în inimă. Prin urmare, întrucât darurile lui Dumnezeu sunt de netăgăduit, nu te poți îndoi niciodată că le-ai pierdut; este de ajuns să le reînnoiești și astfel nu te vei poticni (Romani 11.29). Cel care a fost binecuvântat de Domnul, așa va rămâne pe vecie. Crede acum și trăiește cu adevărat liber.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!