Mesajul zilei

09/09/2023 - FĂRĂ DUMNEZEU, EȘTI PIERDUT

Nimeni nu poate veni la Mine dacă nu-l atrage Tatăl, care M-a trimis; şi Eu îl voi învia în ziua de apoi.

Ioan 6.44

Este necesar să ceri Domnului să lucreze pentru binele tău, rugându-te cu credință și determinând că vei obține rezultatul pe care Cuvântul îl promite. Poți avea încredere în tot ceea ce ți se arată în scrierile biblice. Chiar dacă problema ta pare fără speranță, crezând în Scripturi, vei primi din Cer putere care te va face mai mare și mai tare decât răul care te asuprește.

Biblia nu vorbește despre ipoteze – ceva ce poate Dumnezeu va face dacă ești bun – ci despre ceea ce poți obține prin credința pe care o primești ascultând Cuvântul. Important este să aștepți până când credința – certitudinea lucrurilor nădăjduite – îți ajunge în inimă. Din acel moment, tu ești cel care spui când și cum se va face lucrarea, pentru că această cunoaștere va ajunge la tine când vei crede. Biruința ta depinde de asta.

Nu este posibil ca un om să ajungă la Isus dacă Tatăl nu-l atrage. Cu toate acestea, atunci când Dumnezeu îți vorbește despre necesitatea de a căuta un leac sau o soluție la o problemă, El îți spune că te poate duce la Sursa potrivită, Fiul Său. Când ți se deschide Cuvântul, este ca și cum ai fi față în față cu Isus, văzându-I fața. Deci nu există nimic care să oprească puterea sfântă să înfăptuiască ceea ce ai hotărât tu.

Cel pe care Tatăl îl duce la Hristos va fi înviat în ziua de apoi pentru a face parte din Împărăția cerească. Dacă ești unul dintre aceștia, atunci când alungi o boală incurabilă, precum cancerul, de exemplu, nu-ți fie teamă să vorbești cu îndrăzneală, cerând scoaterea răului. Chiar dacă pare că, în acest caz, credința nu va funcționa, Dumnezeu va face ceea ce a promis în momentul în care ai ascultat Cuvântul. Cel ce determină calea de ieșire a răului cu credință, poate mulțumi pentru binecuvântare.

Isus a adus mărturie despre ceea ce vrea să facă pentru omenire, vindecând oamenii de tot felul de infirmități, boli și rele spirituale, și a avertizat că din zilele lui Ioan Botezătorul până acum, Împărăţia cerurilor se ia cu năvală, şi cei ce dau năvală pun mâna pe ea (Matei 11,12). Prin urmare, pentru a pune stăpânire pe această Împărăție, trebuie să fim curajoși, lăsând deoparte frica și nehotărârea, și să începem să împlinim promisiunile lui Dumnezeu.

Mântuitorul a făgăduit să-l învie pe cel pe care I-l aduce Tatăl. Dacă El face această lucrare în ziua de apoi, când milioane de oameni care au murit Îi vor auzi glasul și vor învia cu un trup slăvit, de ce nu l-ar izbăvi acum pe cel care se întoarce la El de o suferință oarecare sau de un rău incurabil? Prin urmare, nu da înapoi nici măcar un centimetru din Țara Făgăduinței – Evanghelia –, pentru că faci parte din Împărăția lui Dumnezeu.

Să cunoști, să cauți să cunoști pe Domnul (Osea 6:3), care a avut dragostea și curajul să renunțe la puterile Sale sfinte și să vină în lume pentru a te elibera din robia lui Satana. Ce altceva nu va face El pentru cei care cred în jertfa Lui de pe Calvar și strigă după ajutorul Lui? Nu e moment mai bun pentru a fi eliberat decât acum. Bucură-te!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

 

 

 

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!