Mesajul zilei

14/09/2023 - ACESTA ESTE DUMNEZEUL NOSTRU

Iată, Dumnezeul acesta este Dumnezeul nostru în veci de veci; El va fi călăuza noastră până la moarte.

Psalmi 48.14

Pe măsură ce citim Biblia, nu numai că aflăm despre minunile săvârșite de Domnul, ci și primim mărturia promisiunilor Sale cu privire la noi. Cei care nu aprofundează Scripturile trăiesc ca analfabeți, pentru că învață doar ceea ce spun alții și, de cele mai multe ori, rețin ceea ce este rău. Isus a spus că ar trebui să cercetăm Cuvântul, pentru că dă mărturie despre noi și în El se află viața veșnică.

Când înțelegem ce spune Dumnezeu în Cartea Sfântă, învățăm ce să facem în toate situațiile, evitând astfel să cădem în cursele dușmanului. Descoperim revelații extraordinare care ne vor face să biruim în toate luptele – fie pentru a alunga forța răului, fie pentru a lua în stăpânire ceea ce ne aparține. Fă-ți un obicei din a citi Cuvântul zilnic, fiindcă te va ajuta foarte mult.

Există un fel de ispită căreia unii oameni îi cad pradă. Ei cred uneori că dacă ar exista un Dumnezeu mai mare decât al nostru, ar fi interesant să-L cunoască. Aceasta este o lovitură din partea vrăjmașului și trebuie alungat imediat. Dacă ar fi adevărat, unde s-ar afla această ființă care nu a apărut niciodată și ne-a înșelat tot timpul? Ai grijă ce zice diavolul, căci este tatăl minciunii.

Scripturile avertizează că cel rău este viclean și rău; prin urmare, oricare ar fi grija este puțină. Dintr-o clipă-n alta, se poate ridica împotriva ta, dar viclenia nu-i va fi perfectă, pentru că el, autorul a tot felul de greșeli, este incomplet, imperfect și rău în tot ceea ce face. Totuși, e bine că înveți să scapi de el, pentru că, cu viclenia lui, a reușit să-i înșele pe mulți aleși.

Dumnezeul cel Adevărat a adus dovezi clare despre puterea Sa. El a făcut dinainte lucrarea necesară pentru mântuirea noastră și i-a cinstit întotdeauna pe cei care Îl cinstesc. Așadar, fii atent pentru a nu cădea în capcanele vrăjmașului, fiind considerat necorespunzător. Ai ales „pot-ul cel mare” când ai înțeles planul lui Dumnezeu și ai decis să trăiești în Isus. Astfel, ai fost luminat și acum nu mai poți fi atins de atacurile malefice.

Nu a fost niciodată și nici nu va fi vreodată un alt Dumnezeu, așa că mărturisește întotdeauna că El, Domnul, este singurul. De asemenea, fă mai mult: bucură-te de compania Lui, participă la lucrarea Lui și continuă să-L cunoști. Astfel, vei crește în harul Domnului și vei dobândi mai multă înțelegere a Lui. Pe măsură ce înveți despre El, vei deveni mai înțelept decât orice profesor pe care l-ai cunoscut vreodată în întreaga ta viață.

Lasă pe Cel Atotputernic să-ți fie călăuza până la moarte și atunci nu te vei poticni și nu vei fi făcut de rușine. Totuși, dacă îți ții brațele încrucișate și nu te apropii de Cel Atotputernicul, El nu va putea face nimic pentru tine și pentru ai tăi. Apropie-te de Tatăl și El se va apropia de ti; caută-L și El Se va lăsa găsit; iubește-L și El te va iubi la rândul Său.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!