Mesajul zilei

16/09/2023 - MĂRTURIILE DOMNULUI SUNT ADEVĂRATE

Mărturiile Tale sunt cu totul adevărate; sfinţenia este podoaba Casei Tale, Doamne, pentru tot timpul cât vor ţine vremurile.

Psalmi 93.5

Domnul este încântat să-și vadă copiii păzind revelațiile pe care le dă prin Cuvânt, pentru că aceasta este mărturia gurii Sale. Acest lucru este mai important decât, de exemplu, să descoperi că sunt multe bogății pe un teren pe care-l deții. De aceea, citește Biblia, meditează la ea și fii atent la ceea ce este spus în Scripturi, cerând și așteptând ca Isus, Cuvântul însuși, să-ți deslușească înțelesul a ceea ce este scris. În Cartea Sfântă este viața lui Dumnezeu de care avem atât de mult nevoie și care ne va ajuta foarte mult.

Unul dintre secretele succesului este să crezi că Domnul va împlini ceea ce El îți arată. Inima celui care Îl iubește pe Dumnezeu, când înțelege ce este scris, este plină de bucurie, iar aceasta nu poate fi comparată nici măcar cu vestea că un astfel de om este moștenitorul unei averi. Acesta este unul dintre mijloacele de a percepe cine iubește pe Dumnezeu, întrucât acest om dezvăluie, prin mulțumirea sa, valoarea pe care o acordă revelației Scripturilor.

Nu contează dacă cineva și-a petrecut întreaga viață sub auprire, ceea ce l-a făcut un motiv de dispreț sau rușine în familia sa sau a fost disprețuit chiar și de cei care pretind că slujesc lui Dumnezeu. Când Domnul îi deschide Cuvântul, va fi izbăvit și, în același timp, își va descoperi potențialul. Astfel, atunci când va porni să și-l împlinească, va fi puternic înaintea Celui Preaînalt. Pe măsură ce păzești mărturiile lui Dumnezeu, vei realiza că aceasta este ceea ce era necesar pentru a fi un om de succes.

Mărturiile lui Dumnezeu au de făcut mai multe lucrări în viața ta, pentru că ele sunt tot ce ai nevoie pentru a-ți împlini credința în Isus. Pe lângă plăcerea pe care ți-o oferă, acestea slujesc drept sfătuitori în hotărârile tale. Oricine se apleacă în fața celor arătate în Biblie știe cum să procedeze în orice situație. Prin urmare, ascultă de Cuvânt; astfel vei câștiga ani de viață și pace. Nu refuza niciodată ceea ce ți se spune.

Preceptele religioase create de om nu au puterea de a-l izbăvi, dar ceea ce vorbește Dumnezeu aduce puterea necesară pentru a-i da binecuvântarea pe care o vestește Tatăl. Domnul nu-l va uita niciodată pe cel care se ține tare de mărturiile Lui; dimpotrivă, va îndeplini pe deplin ceea ce spune. De aceea, dorește să fii învățat de Autorul și Creatorul tuturor lucrurilor, căci El știe să-i îndrume pe cei care se încred în El.

Fugi de lăcomie, căci nu vine de la Dumnezeu, și agață-te de Cuvântul lui Dumnezeu, căci este înțelepciune curată. Cercetează ceea ce ți se spune, ca să nu-ți alunece picioarele. Cei care umblă ziua nu se poticnesc niciodată, dar cei care se opun călăuzirii sfinte nu prosperă niciodată. Fie ca inima ta să fie înclinată spre ceea ce învață Biblia, căci asta te va face puternic, inteligent și ascultător.

Căută să fii în compania celor care respectă pe Domnul, pentru că, cu siguranță, nu-ți vor face rău. În același timp, nu lăsa ca niciun cuvânt al omului să-ți conducă viața, căci ceea ce ți-a spus Dumnezeu îți slujește și pentru a te feri de sfaturile rele. Cei care dau atenție și ascultă de călăuzirea sfântă nu vor cunoaște niciodată răul.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!