Mesajul zilei

19/09/2023 - DIN MIJLOCUL LOCUINȚEI MORȚILOR

Și a zis: În strâmtorarea mea, am chemat pe Domnul şi m-a ascultat; din mijlocul Locuinţei morţilor am strigat şi mi-ai auzit glasul.

Iona 2.2

Bine este să strigi către Domnul când vine ispita; astfel, nu are nicio șansă să-și realizeze scopul. Ea este o armă periculoasă, folosită de diavol, pentru a ne scoate din prezența sfântă și a ne pune sub ghearele lui. Nu te juca niciodată cu ispititorul. Samson, de exemplu, când s-a expus primejdiei, a văzut cum încăpățânarea l-a acoperit cu rușine când Dalila i-a descoperit secretul și l-a predat filistenilor.

Oricine vede ispita apropiindu-se, dar nu strigă către Dumnezeu, arată că El nu este foarte important în viața sa. Acest lucru este trist, pentru că atunci când este nevoie să fii auzit, Cel Preaînalt nu te va putea ajuta. Domnul nu obosește, nici nu ostenește, așa că ori de câte ori ai nevoie de El, roagă-te cu credință și crede că El îți va răspunde, căci nu Se poate tăgădui singur (2 Timotei 2,13). Dumnezeu este bucuros să-i ajute pe toți cei care Îl caută.

Omul care nu se roagă se confruntă cu mari necazuri. Așa s-a întâmplat și cu apostolul Petru, care, chiar fiind mustrat de către Învățător, s-a lepădat de trei ori de El. Acesta nu a luat seama la mustrarea lui Isus, crezând că poate învinge singur ispita, așa că a plâns amarnic ca să-și primească iertarea după ce a greșit. Lucrul drept este să nu crezi că poate fi diferit cu tine. Această purtare a fost folosită de mulți care s-au supus diavolului.

Când Iona a văzut că nu există nicio șansă de a se salva, stând în pântecele peștelui timp de trei zile, a înțeles că faptul de a fi fost înca în viață era o dovadă suficientă a dragostei lui Dumnezeu pentru el; așa că s-a hotărât să se roage. Făcând aceasta, a obținut mila Domnului și a fost mântuit. Dacă te afli într-o situație în care nu mai ai nicio nădejde de mântuire, fă la fel și vei vedea cât de mult nu te poate ajuta Dumnezeu. Cel Preaînalt nu lipseşte de niciun bine pe cei ce duc o viaţă fără prihană (Psalmi 84:11).

Iona, vorbind despre necazul său, a spus că se află în pântecele Iadului, pentru că suferința lui era prea mare și nu avea scăpare. Când și-a amintit de făgăduințele Domnului, puterea lui Dumnezeu i-a intrat în inimă și și-a făcut rugăciunea înaintea Domnului. El a fost auzit pentru că a crezut în ceea ce a spus Cel Preaînalt, în ciuda faptului că nu I-a făcut voia. Astfel, când credința i-a revenit în inimă, și-a însușit-o și a plecat să-și îndeplinească misiunea.

Nu contează unde ești sau de cât timp ai fost influențat de cel rău. Important este să primești lumina lui Dumnezeu care lucrează în ființa ta și să strigi către El. Cu siguranță, vei primi răspuns și, în consecință, vei fi izbăvit. Această putere L-a făcut pe Domnul să asculte pe Agar și să-i vină în ajutor (Geneza 21.17). Cel Atotputernic promite că va răspunde tuturor celor care I se roagă.

Cel Preaînalt îi va vorbi „peștelui” care te-a prins astfel încât să te dea afară. Atunci, vei putea să-ți îndrepți greșeala și să împlinești planul pe care Cel Preaînalt îl are pentru tine. Nu lăsa pe diavol să te înșele din nou. Fără să te temi de niciuna dintre amenințările sale, hotărăște să faci voia deplină a lui Dumnezeu. Strigă și fii mântuit.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!