Mesajul zilei

20/09/2023 - CONDIȚIA ESENȚIALĂ PENTRU A FI BINECUVÂNTAT

Iacov a zis casei lui şi tuturor celor ce erau cu el: „Scoateţi dumnezeii străini care sunt în mijlocul vostru, curăţiţi-vă şi schimbaţi-vă hainele.

Geneza 35.2

După incidentul cu Sihem, fiul lui Hamor, fiii lui Iacov, frații Dinei, care fusese necinstită de tânăr, au folosit o stratagemă pentru a răzbuna onoarea familiei (Geneza 34.1,2). Confruntat cu această situație, Iacov a primit îndrumarea lui Dumnezeu: să ridice un altar în Betel și să ceară ca familia lui și slujitorii săi să scape de dumnezeii străini, pentru că aceștia ar putea să le strice călătoria pe care aveau să o facă către locul făgăduit de Domnul. Fă un altar în Betelul tău, Cuvântul, unde Dumnezeu ți S-a revelat.

Poporul lui Iacov trebuia să facă trei lucruri: să scoată dumnezeii străini care sunt în mijlocul lor, să se curețe și să-și schimbe hainele. Astăzi, acest mesaj este simbolic pentru noi. Cei care provin din orice altă religie aduc întotdeauna cu ei obiecte specifice acestor credințe care le dăunează foarte mult. Dacă nu scapi de ele cât de repede, într-un moment de încercare, fără să-ți dai seama, poți să le folosești și vei fi învins.

Mulți oameni trebuie la rândul lor să scape de „dumnezeii” adorați și slujiți în adâncul inimii lor, cum ar fi prostituția, adulterul, ranchiuna etc. Nu lăsa niciodată ca practicile desfrânării să-ți stăpânească inima, pentru că dacă ești mânat în viață de aceste lucruri, vei oferi adăpost dușmanului. Pe măsură ce un val cheamă un alt val, mulți demoni îți vor face rău.

Dumnezeii străini erau obiecte pe care le venerau, ca acelea pe care Rahela, soția lui Iacov, și le-a lua de la tatăl ei, cauzând o piatră de poticnire în viață (Geneza 31:34). Alți oameni moștenesc sau fac lucruri care sunt dezgustătoare în ochii lui Dumnezeu și ai celor care Îi slujesc. Aceste „păpuși” au o putere similară cu cea a unui magnet de a atrage demoni și de a face rău, așa că trebuie stricate, aruncate și niciodată date altora.

Trebuiau să se curețe pentru ca Domnul să poată lucra pentru binele lor, pentru că lucrările sfinte puteau fi împiedicate, dacă era cineva în mijlocul acelui popor care să aibă inima deschisă la lucrurile rele. De fapt, acest lucru se întâmplă oamenilor care continuă să aibă obiecte ascunse sau dorințe rele. Isus a spus că eliberarea realizată de El este completă; de aceea, scapă de tot ce este rău.

De asemenea, ar trebui să-și schimbe hainele, astfel încât lucrurile lumești să nu le călăuzească viața, făcându-le rău înaintea oamenilor și a lui Dumnezeu. Isus a spus că, la nuntire, dacă cineva va fi găsit fără hainele potrivite, va fi aruncat în întunericul de afară, ceea ce înseamnă osânda veșnică (Matei 22.12,13). De ce să păstrezi amintirea demonilor, ținându-te de ele, dacă asta îți face rău?

Cuvântul pe care Iacov l-a dat familiei sale și celor care erau cu el este același cuvânt propovăduit de Hristos în zilele Sale pe pământ. Fiindcă voi sunteți sarea pământului și lumina lumii, iar neprihănirea voastră trebuie să o întreacă pe cea a cărturarilor şi fariseilor, (Matei 5,20), pentru a intra în Împărăția Cerurilor.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!