Mesajul zilei

22/09/2023 - BATJOCORIȚI PENTRU NUMELE LUI HRISTOS

Dacă sunteţi batjocoriţi pentru Numele lui Hristos, ferice de voi! Fiindcă Duhul slavei, Duhul lui Dumnezeu, Se odihneşte peste voi.

1 Petru 4.14

În multe locuri, cei convertiți au de plătit un preț mare. Deoarece cred în Isus, sunt batjocoriți, asupriți și uciși. Batjocorirea are loc din cauză că ceilalți oameni nu înțeleg Evanghelia. Astfel, creștinii sunt umiliți, pentru că le condamnă practicile păcătoase, dar, chiar și așa, se simt fericiți și împliniți în Hristos.

Nu te supăra niciodată că ești jignit. Dacă nu îi datorezi nimic diavolului, calomnia care cade asupra vieții tale te face binecuvântat. Prin urmare, nu te gândi niciodată să dai în judecată pe cei care sunt folosiți de vrăjmaș pentru a te întrista. Creștinul are obligația să se roage din toată inima pentru ca asupritorii săi să se convertească.

Cel mai bun lucru este că duhul slavei lui Dumnezeu odihnește peste tine, dându-ți încredere că nu ai făcut nimic pentru a merita calomnie sau alt atac infernal. Ar fi regretabil dacă s-ar dovedi că ești un criminal, un hoț, un răufăcător sau un necinstit. Însă, dacă ceea ce face ca lumea să te trateze rău este dragostea ta pentru Domnul, plânge și strigă de bucurie, căci ești biruitor în credință.

Nu trebuie să căutăm oameni care să ne facă bucuroși pentru că ne tratează rău, dar dacă Îi place Tatălui să-i cheme pe unii pentru asta, îi putem câștiga pentru mântuire. Astfel, în scurt timp, ceea ce părea a fi o pierdere va fi o mare binecuvântare. Cei care suferă pentru că L-au urmat pe Isus trebuie să se bucure că au fost aleși de Cel Preaînalt pentru a participa la răsplata veșnică.

Cei batjocoriți ar trebui să-L slăvească pe Dumnezeu în suferințele lor, căci Cel Atotștiutor i-a ales să facă o lucrare mult mai mare decât cred ei. Nimic nu ni se întâmplă fără să fi fost analizat și îngăduit de El. Dacă greșim și nu ne pocăim, Satana va cere să ne cearnă ca grâul (Luca 22.31), și i se va da permisiunea. Dacă totuși suntem nevinovați, binecuvântarea ne va fi mare.

Numele lui Isus este suveran în viața noastră, pentru că cu El biruim dușmanul, intrăm în prezența sfântă pentru a găsi rezolvare la un necaz și plecăm biruitori. Cu toate acestea, acest Nume ne poate face să suferim batjocură din cauza puterii pe care El ne-o dă. Ispititorul știe că mulți nu vor să sufere asuprire din dragostea pentru Dumnezeu. Prin urmare, va face totul pentru ca cei care suferă pentru acest Nume să renunțe la credință.

Nu înceta niciodată să treci prin suferințe de dragul Evangheliei. Important este că Duhul slavei lui Hristos se odihnește peste tine și cu El în vița ta, poți cere ca puterea cea rea să cadă la pământ și să nu te mai asuprească. Dovada că Cel Atotputernic te-a ales este dragostea Lui pentru tine.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!