Mesajul zilei

28/09/2023 - CONTRIBUIND LA PROPRIA JUDECATĂ

David s-a aprins foarte tare de mânie împotriva omului acestuia şi a zis lui Natan: Viu este Domnul că omul care a făcut lucrul acesta este vrednic de moarte!

2 Samuel 12.5

Graba de a răspunde la unele informații vă poate duce la decizii proaste, care vă vor provoca numai daune. Așa că este bine să fiți atenți la ceea ce vi se pune înainte. Chiar dacă inima vă spune ce să faceți, rugați-vă și așteptați îndrumarea lui Dumnezeu. Nu acţionați niciodată în afara Cuvântului, ca nu cumva să fiți găsiți punând foc străin pe altarul Domnului, inima voastră.

David s-a înfuriat pe omul de care prorocul Natan s-a folosit în pildă și a dat sentința pe care ar trebui să o sufere; însă, nu știa că un astfel de om reprezenta ceea ce a făcut. Nu este nicio modalitate de a ascunde un păcat, pentru că, în lumea spirituală, acesta rămâne ca semnul pe care l-a primit Cain, care îl identifica oriunde mergea. Nu vă arătați ca un nelegiuit, ci ca unii care ștu să slujească lui Dumnezeu în orice moment.

Dacă s-ar fi rugat când a văzut-o pe Bat-Șeba făcând baie, David nu ar fi simțit dorința care i-a inundat sufletul și nu ar fi căzut în adulter, aducând condamnarea asupra sa. Aveți grijă, diavolul vrea să vă aducă pe raza lui de acțiune. Dacă nu sunteți atenți, veți face parte, de exemplu, din grupul adulterilor, ceea ce va duce la interdicția de a intra în Împărăția lui Dumnezeu. Dacă ați căzut în păcat, căutați pocăința.

Hristos ne-a învățat să ne rugăm și să veghem (Matei 26.41). Cu toate acestea, chiar știind ce s-a întâmplat cu eroii biblici care nu au stat de veghe și, prin urmare, au păcătuit, nu am împiedicat pe vrăjmaș să ne poarte pașii spre trădare. Oricât de uns ar fi, fiul lui Dumnezeu – fiind trup ca orice alt om – poate săvârși fapte care îl vor descalifica dacă nu urmează îndrumarea Învățătorului. Prin urmare, este bine să luăm în serios avertismentul Domnului.

Printre pildele spuse de Isus, s-a numărat și cea a robului căruia i s-a iertat o mare datorie, dar care nu l-a îngăduit pe tovarășul ce îi era lui dator. Prin urmare, i s-a revocat iertarea și a primit o nouă sentință, care i-a adus o judecată mult mai mare (Matei 18.34,35). Cei milostivi dobândesc milă, iar cei care știu să aducă pe cel care i-a jignit la pocăință și să-i dea iertare sunt, de asemenea, tratați în același mod. Urmăriți exemplul!

David nu și-a aflat moartea pentru sentința pe care o pronunțase împotriva omului din istorisirea spusă de Natan, pentru că Dumnezeu nu lucrează după ceea ce spunem noi, ci prin mila și iubirea Sa. Cu toate acestea, purtarea i-a deschis ușa casei pentru ca răul să intre în familia lui și, așa cum i s-a spus, s-a și întâmplat. Astăzi, cine își mărturisește greșeala obține iertarea, închizând ușa lucrării diavolului.

Auzind că fapta i-a fost descoperită și cât de mult l-ar costa răul făcut lui Urie, David și-a recunoscut greșeala, recunoscând că a păcătuit împotriva Domnului. Așa cum a trăit în Vechiul Testament, când sângele lui Hristos și harul lui Dumnezeu nu erau în lucru, a trebuit să plătească pentru ceea ce a făcut, dar astăzi, Dumnezeu iartă și curăță gratuit.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!