Mesajul zilei

29/09/2023 - NU APRINDE MÂNIA DOMNULUI!

Aşa vorbeşte Domnul oştirilor, Dumnezeul lui Israel: Aţi văzut toate nenorocirile pe care le-am adus asupra Ierusalimului şi asupra tuturor cetăţilor lui Iuda: iată că astăzi ele nu mai sunt decât nişte dărâmături şi nimeni nu mai locuieşte în ele.

Ieremia 44.2

Domnul este bun, curat și desăvârșit, dar El va permite vrăjmașului să-i asuprească pe cei care nu-I păzesc poruncile, deși au fost ajutați, vindecați și mântuiți prin mila Lui. Ca Drept Judecător, nu îi va putea păzi pe cei care nu vor să fie păziți, nici pe cei cărora nu le pasă de ceea ce li se poate întâmpla. Oamenii de acest fel schimbă tratamentul iubitor al lui Dumnezeu cu o pustiire fără precedent.

Poporul lui Iuda nu s-a îndreptat, chiar văzând ce s-a întâmplat cu Împărăția Nordului, care a preferat să slujească demonilor. De asemenea, pe măsură ce oamenii acesteia erau duși în robie de către asirieni, cei din Iuda aveau să fie sclavi în Babilon. Oricine disprețuiește pe Domnul se exclude de la puterea Sa ocrotitoare și, în același timp, se deschide pentru ca forțele răului să facă în viața lui voința perversă a dușmanului. Îndurare!

Țara prosperă în care i-a dus Domnul avea să fie prefăcută într-un pustiu și nimeni nu va locui acolo. Acesta este un avertisment pentru credincioșii care cedează păcatului; când se vor trezi, va fi prea târziu. Stăruința în păcat îi poate face să sufere din cauza duhurilor rele. Mulți mântuiți au fost atinși de aceleași atacuri suferite înainte de mântuire.

Proasta purtare a locuitorilor lui Iuda – aprinderea de tămâie dumnezeilor străini – a mâniat pe Domnul, care a permis să fie făcuți robi. Este evident că astfel de dumnezei nu există, fiind, de fapt, demoni. Cei care se dedau prostituției și altor greșeli se înclină în fața unor „dumnezei” ciudați și, prin urmare, nimic nu le reușește în viață. Mai rău este răul care îi așteaptă după moarte.

Cel Preaînalt i-a trimis pe slujitorii Săi, proorocii, care, trezindu-se dis-de-dimineață (v. 4), i-au avertizat să nu facă asemenea lucruri. Însă, cum n-au ascultat, ci s-au lăsat purtați de ușurința pe care o oferea idolatria, au fost dați torționarilor, pe care, de fapt, îi iubeau. Vezi ce ai făcut și întoarce-te la Dumnezeu cu pocăință.

Domnul Se mânie când trimite mesageri să te avertizeze despre greșeala ta și, în loc să primești mustrarea, te închizi și nu iei seama la porunca Lui. Sunt unii care chiar se dedau din ce în ce mai mult păcatului, iar acest lucru îi va face cu siguranță să guste din leacul plin de amar care le va fi dat. Toate îndrumările pe care Dumnezeu ți le dă să fii „disciplinat” sunt acordate din cauza refuzului tău de a-I auzi vocea.

Nu provoca niciodată mânia sfântă, căci spunând că drumurile tale nu sunt bune, Domnul este prietenul tău adevărat. Dacă rămâi în greșeală, suferința îți va fi veșnică. Ia hotărârea să nu te lași stricat de ispite, ci să te supui Lui.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

 

 

 

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!