Mesajul zilei

30/09/2023 - DUMNEZEU NE OCROTEȘTE

Atunci, toţi cei ce se încred în Tine se vor bucura, se vor veseli totdeauna, căci Tu îi vei ocroti. Tu vei fi bucuria celor ce iubesc Numele Tău.

Psalmi 5.11

Mesajul Cuvântului lui Dumnezeu către om este întotdeauna bun și pozitiv, chiar dacă este o mustrare aspră. Până la urmă, chiar dacă ne face să plângem de durere sau de tristețe, vom vedea că ne-a făcut un mare bine. De aceea, trebuie să căutăm să înțelegem Scripturile, căci, pe lângă viața veșnică, ele mărturisesc despre noi. A nesocoti revelația voinței Domnului este ca și cum te-ai închide într-o groapă adâncă. Așa că ieși să trăiești!

Ceea ce spune Dumnezeu este pentru a te ridica și facă un câștigător, cineva care să lucreze așa cum lucra Isus când era în mijlocul nostru. Așa vrea să te vadă Cel Preaînalt, și nu ca pe o grozăvie în mâinile dușmanului. Dacă ții la fericirea ta, încearcă să intri în Legământul cu care Cel Atotputernic l-a făcut cu omul; astfel, vei vedea că, într-adevăr, El te-a iubit dincolo de ceea ce ți-ai putea imagina vreodată.

A crede în Domnul este secretul pentru ca toți oamenii să trăiască fericiți, fără probleme. Trebuie să accepți ceea ce spune El despre tine, să crezi în promisiunile Sale și să nu lași loc de îndoială în inima ta. Apoi, într-o clipire din ochi, te vei vedea altfel; nu mai fi un preș sub talpa vrăjmașului, un obiect folosit de cineva, ci un om care va trăi cu demnitate pe vecie.

Marea revelație este că Dumnezeu ne apără. Ori, asta trebuia să știm pentru a scăpa de atacurile diavolului. Dacă Tatăl ceresc Se oferă să ne apere de tot ce vine să ne facă rău, să ne ia drepturile sau să ne cauzeze vreo suferință, de ce să trăim strâmtorați, deprimați sau înfrânți? Acesta este momentul să te înalți în credință și să-ți iei locul în Hristos. Astfel, Îl vei face pe Domnul fericit.

Având pe Cel Atotputernic ca Ocrotitor, te vei veseli întotdeauna, pentru că El Însuși va face ceea ce tu determini în Numele Său. El intră în război pentru a te păzi și merge la Tribunalul Suprem al Universului pentru a-ți pleda cauza; atunci cine ți se poate opune sau învinge? Fă pe Domnul Ocrotitorul tău și vei fi biruitor în orice luptă. Cel Atotputernic este de partea ta acum. Crede!

În posesia acestei înțelegeri, cere ca răul să iasă din viața ta. Așa ar trebui să acționeze toți cei care iubesc Numele biruitor al lui Isus și pe Dumnezeu. Atunci, de ce să nu-l mustri pe vrăjmaș acum? Dacă o faci cu credință, izbăvirea ta se va împlini. Ia-ți locul în Hristos și fii eliberat în acest moment. Când lucrezi prin credință (2 Corinteni 5:7), te vei lăuda în Domnul.

Nu irosi ceea ce ți s-a dat în acest mesaj, pentru că încrederea ta în Dumnezeu te va bucura. Când Domnul te apără, te vei veseli întotdeauna și în cele din urmă te vei slăvi în Numele Celui Preaînalt. De ce mai ai nevoie? Du-te înaintea răului care te asuprește și poruncește-i să plece, în Numele lui Isus. Victoria este a ta!

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

 

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!