Mesajul zilei

03/11/2023 - TEMEIUL LUCRĂRILOR SFINTE

Ascultă-mă, Doamne, ascultă-mă, pentru ca să cunoască poporul acesta că Tu, Doamne, eşti adevăratul Dumnezeu, şi să le întorci astfel inima spre bine!

1 Împăraților 18.37

Domnul nu va da nimănui puterea Lui de a se realiza sau obține ceva pe care El nu l-a făcut să înțeleagă prin mărturia Sa. Mare grijă! Vrăjmașul este capabil să facă din tine un alt Saul dacă nu ești atent la Cuvânt. Dumnezeu nu va lucra niciodată într-un mod confuz, ci își va împlini promisiunile, sperând că și tu îți vei îndeplini jurămintele.

Împărăția Nordului era într-o situație disperată. Ahab și soția lui cea rea, Izabela, nesocoteau pe Cel care îi scosese pe evrei din Egipt și le dăruise Țara Făgăduinței. Cei doi s-au vândut diavolului și, drept urmare, întreaga națiune s-a trezit despărțită de Dumnezeu, căutând ajutor de la adversari. Diavolul ispitise pe mulți oameni să facă la fel și cei mai mulți dintre ei s-au supus. Să nu cazi niciodată de minciunile lui Satana!

Acest cuplu i-a ucis și pe prorocii lui Dumnezeu. Situația a devenit atât de critică încât Domnul a fost nevoit să aleagă un locuitor din Galaad pentru a-l mustra pe Ahab. Cei care slujesc Celui Preaînalt în duh și adevăr (Ioan 4:24) vor fi folosiți într-un mod spectaculos, dacă nu le este frică de provocarea pe care trebuie să o înfrunte. Ilie i-a poruncit ămpăratului, care nu s-a plecat. Ca urmare a unei astfel de răzvrătiri, prorocul a vestit că va închide cerurile.

Astfel, timp de trei ani și șase luni, nu a căzut niciun strop de ploaie sau rouă. Ahab a ordonat ca Ilie să fie căutat peste tot, dar nu a fost găsit. A venit ziua în care Domnul i-a poruncit să se înfățișeze înaintea împăratului, iar el, plin de demnitate cerească, i-a spus lui Ahab să adune la poalele Muntelui Carmel pe tot Israelul și pe prorocii lui Baal, pentru că el va dovedi cine e adevăratul Dumnezeu și așa s-a întâmplat (1 Împăraților 18.39).

Omul lui Dumnezeu nu trebuie să folosească niciun subterfugiu sau să fie corupt. Chiar dacă trece printr-un necaz, nu va fi nimicit dacă aceasta nu este voia sfântă. Cu demnitate, Ilie a așteptat ca vrăjitorii lui Israel să fie demascați, în timp ce aceștia îl invocau pe diavol ca să-i slujească. Atunci, Ilie le-a arătat tuturor cine este adevăratul Dumnezeu, rostind o simplă rugăciune (1 Împăraților 18.36,37).

Când prorocul a strigat, Domnul a răspuns cu foc și, înaintea privirilor nedumerite, diavolul a fost făcut de rușine. Acest lucru trebuie să se întâmple și cu tine în luptele pe care le duci. Nu te lăsa înșelat de ceea ce este aparent. Dacă un lucru este de la Dumnezeu, trebuie să păzești mărturiile date de El în Cuvântul Său. Ceea ce nu ți-a fost arătat de Tatăl ceresc nu trebuie folosit. Numai cei chemați trebuie să facă ceea ce li se poruncește.

Văzând pe Cel Preaînalt lucrând într-un mod minunat – până la urmă, Ilie a vrut să nu lase nicio îndoială în acest sens – toată lumea a strigat că numai Domnul este adevăratul Dumnezeu. Noi știm asta, dar și alții trebuie să știe. Nu te folosi niciodată de vreun șiretlic pentru a dovedi adevărul. În lucrarea lui Dumnezeu, numai ceea ce este adevărat trebuie să prevaleze. Aleluia și amin!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!