Mesajul zilei

13/11/2023 - CUVINTE STRANII

Când a văzut Simon Petru lucrul acesta, s-a aruncat la genunchii lui Isus şi I-a zis: „Doamne, pleacă de la mine, căci sunt un om păcătos”.

Luca 5.8

Cuvintele pe care le-a spus Isus în timp ce stătea în barca lui Petru trebuie să-i fi umplut inima de bucurie și credință. Cu toate acestea, în ciuda faptului că era ucenicul Învățătorului, ceea ce s-a întâmplat apoi l-a mâhnit. Sunt multe experiențe pe care trebuie să le avem cu Dumnezeu, astfel încât atunci când apare o problemă serioasă sau ni se prezintă o provocare, să putem acționa așa cum se așteaptă El. Nu este nimic mai trist decât să vezi un creștin confuz într-o situație neașteptată.

După ce a binecuvântat poporul, Învățătorul i-a poruncit lui Petru să arunce plasa în mare pentru a pescui, pentru că, cum Îl va ajuta în misiunea Sa în acea zi, împrumutându-I barca, Petru avea să fie ajutat în sarcina lui. Deși lucrase toată noaptea, pescuitul fusese un eșec. După ce a auzit de la Isus că ar trebui să se ducă unde marea este adâncă și să-și arunce plasele, ceea ce, în ochii noștri, ar fi imposibil să prindă vreun pește, Petru a ascultat și a văzut mâna lui Dumnezeu la lucru.

Cine ascultă de Domnul nu va fi niciodată părăsit. Așadar, nu înceta să faci ceea ce îți spune Cel Preaînalt, pentru că, fără îndoială, pe lângă cunoașterea tuturor lucrurilor, El va săvârși într-o clipă o minune nemaivăzută sau spusă. Așa s-a întâmplat în acea zi, pentru că ceea ce Învățătorul spunea urma să fie practicat. Hristos a venit să ne arate cum putem avea lucrarea sfântă în viața noastră de zi cu zi; trebuie doar să credem în El.

Când pescarii au tras plasele, au văzut slava Domnului manifestată. Era aproape imposibil de crezut că, în acele ape în care nu se prindea nimic, era o multitudine de pești care aștepta pe cineva cu credință în Dumnezeu să acționeze. Când trăgeau plasele, oamenii s-au speriat, căci aproape se rupea de atâția pești. Bucuria a pus stăpânire pe inima lui Petru și a făcut semn tovarășilor săi să-l ajute, deoarece era pește de ajuns pentru toată lumea.

Văzând imposibilul ce se întâmpla înaintea ochilor, apostolul a exclamat cerând lui Isus să-l părăsească, deoarece era un om păcătos. A fost o cerere ciudată, dar când a văzut puterea Domnului de a face lucrarea într-un mod minunat, și-a dat seama ce era el cu adevărat: un păcătos. Mântuitorul i-a spus că, pentru că văzuse lucrarea puterii sfinte, Petru a fost pregătit ca de atunci înainte să fie un adevărat pescar de oameni (v. 10).

Nici nu-ți poți imagina cum vei reacționa față de anumite lucruri în care Domnul vrea să te folosească. Este probabil ca, la fel ca apostolul Petru, să spui că ești un păcătos atunci când ești surprins de măreția Făcătorului de Minuni. Însă, dacă Tatăl ceresc te face să fii martor la slava Lui, trebuie să crezi că ești gata să faci cea mai mare pescuire din toate timpurile: mântuirea celor rătăciți. Lucrarea trebuie făcută de Domnul, altfel nu se va întâmpla nimic!

Petru a împrumutat barca și a prins o mulțime de pește când marea nu promitea nimic. Copilul care a renunțat la gustarea sa de cinci pâini și doi pești (Ioan 6:9) a putut să se bucure de cele 12 coșuri rămase cu cele mai bune bucăți de pâine și pește, făcute și împărțite de Creatorul Cerurilor și Pământului. Nu înceta să crezi în ceea ce spune Isus, pentru că El te va binecuvânta mult.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!