Mesajul zilei

17/11/2023 - MERGEȚI FĂRĂ SĂ VĂ ABATEȚI

Urechile tale vor auzi după tine glasul care va zice: ‘Iată drumul, mergeţi pe el!’ când veţi voi să vă mai abateţi la dreapta sau la stânga.

Isaia 30.21

Ce promisiune minunată ne dă Dumnezeu prin Isaia! Când nu știm în ce direcție să o luăm, sau vrăjmașul ne atacă, în mintea și duhul nostru, vom simți călăuzirea Domnului de a continua să-I slujim și de a scăpa de o abatere care, dacă s-ar întâmpla, ne-ar duce departe de bine și aproape de rău. Este bine să fii atent, deoarece Domnul este un împlinitor credincios al promisiunilor Sale. El este Călăuzitorul desăvârșit!

Cuvântul lui Dumnezeu este măreț și puternic. Când vorbește, sau ne arată vreun pericol care ne înconjoară, este o poruncă să ne luăm cât mai repede gândul de la hotărârea care, de multe ori, a fost dinainte luată în inimile noastre. Această slujire a Celui Preaînalt în noi este ceea ce avem nevoie pentru a evita de a cădea în capcanele celui rău. Când ne dezvăluie ceva, Domnul ne poruncește să ne schimbăm mersul după direcția pe care ne-o dă El și, dacă nu facem așa, nu vom mai fi considerați nevinovați.

Dacă vrei să trăiești departe de rău, mergi doar pe calea care ți se arată, pentru că Cel Atotputernic nu ar spune asta întâmplător. Avertismentele Lui au o urgență, deoarece, fiind Dumnezeu, El știe ce este mai bine pentru noi. Nu te lăsa purtat de fanteziile mincinoase ale diavolului, căci în spatele lor se află duhul înșelăciunii și al suferinței. Fără îndoială, tot răul care te-a lovit s-a produs din cauza unei hotărâri pe care ai luat-o.

Fii atent la următorul amănunt: diavolul va încerca să te abată la dreapta sau la stânga, ca să nu fii avertizat de Domnul și, astfel, să-și poată duce la bun sfârșit lucrarea. Nu te lăsa niciodată influențat de ceea ce este aparent, de atitudinea celui rău care vrea să te facă să suferi cu orice preț. Biblia dezvăluie că misiunea diavolului este să fure, să omoare și să distrugă ființele umane (Ioan 10:10), așa că, conștient de acest lucru, nu te juca cu păcatul, nici măcar în mintea ta.

Isus ne-a dat secretul succesului când a spus că a ascultat de tot ce I-a poruncit Tatăl. Trebuie să facem aceleași lucrări pe care le-a făcut El, dar pentru asta, avem nevoie de aceleași sfaturi și îndrumări care au fost date Învățătorului. Prin faptul de a Se supune lui Dumnezeu, Hristos a fost întotdeauna biruitor. Pentru a fi un învingător, nu vă lăsați înșelați de ofertele celui rău, ci plecați-vă în fața călăuzirilor Celui Preaînalt. Să știți că, neascultând de călăuzirea sfântă, Îl întristați pe Duhul lui Dumnezeu și asta nu este bine.

În cele din urmă, cei neascultători vor descoperi că nu au făcut bine; totuși, înainte de a sosi Ziua judecății, vor vedea că au locuit pe un teren arid, unde niciunul dintre planurile lor nu s-a împlinit. Să nu fii un însingurat în viața spirituală, ci un membru al familiei lui Dumnezeu, înconjurat de sfaturi sfinte. Dacă ești legat în lanțuri, Domnul vrea să te elibereze acum; așa că nu rata această ocazie!

Cei ascultători nu se mulțumesc doar să renunțe la dorințele greșite pe care le simțeau în inimile lor înainte de a fi convertiți, ci, ca fii ascultători, caută să audă Cuvântul care îi avertizează în conștiința lor. Acest glas nu îi va lăsa să fie fără rod în mersul lor cu Hristos, ci îi va călăuzi să împlinească cu succes voia Tatălui.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!