Mesajul zilei

23/11/2023 - CHEMAREA CEA MARE

 În ziua de pe urmă, care era ziua cea mare a praznicului, Isus a stat în picioare şi a strigat: „Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea.

Ioan 7.37

Isus nu s-ar fi ridicat în ziua cea mare a praznicului și ar fi strigat dacă ceea ce urma să fie anunțat nu era foarte important. Tot ceea ce El îți spune sau îți arată în Cuvântul Său are un scop, iar revelația este, fără îndoială, dată pentru a te ajuta. Cuvântul Său este ca un ajutor dat preventiv; însă, când nu asculți de mustrările Domnului și cazi în păcat și suferință, trebuie să te rogi imediat.

Toți oamenii ar trebui să fie atenți la cunoașterea pe care o aduce Biblia, deoarece aceasta este mărturia Domnului despre ei, și El nu ar scoate nici măcar o virgulă din ceea ce le-a arătat. Omul care nu se adapă din Duhul Sfânt este foarte afectat; la urma urmei, după cum a spus Însuși Învățătorul, El este celălalt Mângâietor. Aceasta înseamnă că apostolia Sa de astăzi este egală sau chiar mai mare decât cea a lui Isus în zilele Sale de pe Pământ.

Nu contează cine ești, ci dacă nutrești să vezi neprihănirea lui Dumnezeu lucrând în viața ta sau prin tine. Cu siguranță, făcând o astfel de operație, vei scapa de problemele tale si chiar îi vei ajuta pe alții să scape de ale lor. Nu putem avea încredere în litera oarbă, ci trebuie să credem în ceea ce Domnul ne dă să înțelegem despre ceea ce este scris. Apostolul Pavel a spus că nimeni nu spune că Isus este Domn decât prin Duhul Sfânt (1 Corinteni 12:3). Trebuie să avem ajutorul Lui în toate lucrurile.

Sunt nenumărate lucrările pe care Duhul lui Dumnezeu te face să le îndeplinești; însă, pentru asta, din inima ta trebuie să curgă râuri de apă vie (Ioan 7:38). Deci, numai așa vei afla că ești în stare să faci toate lucrurile arătate în Scripturi. În acest sens, ungerea lui Dumnezeu este fundamentală; de aceea, nu înceta să o cauți până nu vei fi botezat cu Duhul Sfânt.

Doctrina despre legătura cu Duhul Sfânt, de la botez până la folosirea binecuvântărilor, este practic părăsită în rândul poporului lui Dumnezeu. Unii atribuie acest dispreț vieții moderne deosebit de agitate, în care oamenii vor ca Cel Atotputernic doar să-i elibereze. Aceasta este o scuză neîntemeiată, pentru că, după cum spune zicala, „cine vrea își face timp”. În multe cazuri, lipsa acestor râuri de apă vie din inimă rezultă în vieți zadarnice sau păcătoase.

Pentru cei însetați de Adevăr, de izbăvire, de lucrarea lui Dumnezeu și de marile minuni consemnate în Scripturi, există o singură cale de a fi mulțumiți: să se ducă la Isus – Cuvântul lui Dumnezeu – și să bea din această apă. Învățătorul nu va forța pe nimeni să facă asta, chiar dacă omul în cauză este mântuit și moare de o boală incurabilă. Trebuie să știi că, din cauza păcatului lui Adam, ne-am născut morți și, de aceea, este necesar să ne convertim pentru a ne naște din nou.

Dacă nu ai primit încă această ungere, asta se poate întâmpla acum, unde te afli; dacă ai primit-o deja, cere reînnoirea sa chiar acum. Începe prin a te ruga și a-ți mărturisi păcatele. Crede că Isus a plătit pentru greșelile tale și apoi spune ceea ce simți, fără să te gândești la cuvinte. Limba împleticită servește ca semn al botezului sau al ungerii din nou.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!