Mesajul zilei

05/02/2024 - DESPRE JUDECATA DOMNULUI

Când s-a întors la Ierusalim, Iosafat a pus şi aici, pentru judecăţile Domnului şi pentru neînţelegeri, leviţi, preoţi şi căpetenii peste casele părinteşti ale lui Israel.

2 Cronici 19.8

Oricine este într-o poziție de conducere trebuie să caute să știe ce se întâmplă cu cei pe care îi conduce – cum trăiesc și slujesc lui Dumnezeu. Așa trebuie să procedeze capii de familie, cei care ocupă funcții în biserică, precum și oamenii de afaceri și autoritățile peste orice grup de oameni, mai mic sau mai mare. Vrăjmașul slăbește mereu mintea oamenilor, făcându-i pe mulți să-și neglijeze responsabilitățile.

Când se confruntă cu o greșeală, important este să-i faci pe oameni să se întoarcă la Domnul, pentru că, în afară de El, oricine poate greși. Acest lucru necesită muncă, efort, stăduială și, în unele cazuri, sacrificiu. Pentru fiecare tip de lucrare pe care o desfășurăm, trebuie să căutăm îndrumarea lui Dumnezeu pentru a face ceea ce ne învață El. Nu lăsa niciodată pe diavol să-ți necinstească sfințenia, cu privire la lucrurile sfinte și dragostea pentru aproapele tău.

Aproape peste tot în Iuda, dreptatea era rudimentară, dar, odată cu hotărârea împăratului de a stabili judecători, nu avea să mai fie așa. El a trecut prin toate cetățile puternice, avertizându-i pe oameni să fie responsabili, căci judecata era de la Domnul. Ar trebui să fie foarte atenți, deoarece vor avea ajutor sfânt în desfășurarea acestei activități importante. Țara se pregătea să asiste la slăvirea Adevărului.

Iosafat a binecuvântat pe judecători, spunând că frica de Domnul va fi cu ei; de aceea, trebuiau să o practice, pentru că, în Dumnezeu, nu există nelegiuire, nici părtinire a oamenilor și acceptare a darurilor. Până atunci, dreptatea se făcea prin consiliul bătrânilor, care se întrunea după-amiaza la poarta cetății și judeca orice neînțelegere. Însă, după hotărârea împăratului, această chestiune va fi în responsabilitatea unor oameni capabili, dăruiți și pregătiți pentru această muncă.

Putem vedea importanța mustrării date împăratului pentru ceea ce a făcut după ce a auzit de la Iehu că Dumnezeu a decis să-Și trimită mânia asupra lui. La vremea aceea, Cel Preaînalt vorbea prin proroci, dar astăzi, El ne vorbește prin Cuvânt. Cât de repede, monarhul și-a îndreptat căile. Dacă nu ar fi făcut-o, lucrurile s-ar fi putut înrăutăți. Oricine își slăbește credința cedează ispitelor, până în punctul de a face voia celor care nu iubesc pe Domnul.

Dacă suntem conștienți că Dumnezeu este cu noi în fiecare misiune, vom face ceea ce este drept și sfânt în ochii Lui. Acest lucru este necesar, pentru că o mică neglijență ne poate face să fim folosiți de vrăjmaș și, atunci, decizia noastră va fi greșită. Omul aflat în mâinile diavolului nu este capabil să facă dreptate sau să acționeze drept. Când există un diavol în minte sau în inimă, totul merge prost. Îndurare!

Judecătorii aveau legea lui Moise și spusele prorocilor ca bază legală pentru a lucra potrivit judecății sfinte. Avem consemnările Noului Testament ca să nu greșim și nici să păcătuim. Urmând pe Domnul, vom birui întotdeauna.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!