Mesajul zilei

10/02/2024 - RĂSPLATA CELOR SMERIȚI

Ei au locuit-o şi Ţi-au zidit în ea un locaş sfânt pentru Numele Tău, zicând.

2 Cronici 20.8

Iosafat menționează un fapt important despre israeliți, și anume că ei trăiau în Țara Făgăduinței. Puțini sunt oamenii care sunt capabili să urmeze – să trăiască – potrivit Evangheliei, unde se găsesc făgăduințele lui Dumnezeu, pentru că este necesar să acționăm prin credință. Acel loc era adevărat, ceea ce nu s-ar opune lucrării Celui Atotputernic. Prin urmare, împăratul s-a rugat ca Cel Atotputernic să-și amintească asta, cu alte cuvinte, să reînvie acest adevăr în inimile lor.
    Dacă s-ar fi întors în Egipt, așa cum și-au dorit mulți când erau în deșert, încă pe când se îndreptau spre Canaan, împăratul lui Iuda nu ar fi avut niciun temei să se roage la Dumnezeu pentru biruință asupra dușmanilor săi, căci ar fi nesocotit ceea ce a promisese Domnul. La fel, cei care s-au convertit și s-au întors la păcat nu vor reuși să strige. Nu este un păcat mare – dacă există păcat mare sau mic – care să împiedice lucrarea sfântă, pentru că orice faptă rea este greșită.
    Cine disprețuiește ceea ce i-a destinat Dumnezeu se întoarce în robia diavolului și începe să trăiască după bunul plac. Apoi, când va avea nevoie de ajutor, nu îl va găsi dacă nu se va fi pocăit cu adevărat. Cei care se străduiesc să onoreze legile sfinte nu iau în seamă amenințările celui rău, deoarece știu că sunt în comuniune cu Tatăl și, prin urmare, formează cu El un tot de neînvins. Simpla hotărâre de a rămâne credincios te va face să ai reușită.
    Este necesar să onorăm planul Celui Preaînalt, deoarece El nu a vorbit despre el întâmplător. Scripturile avertizează că oricine disprețuiește Cuvântul lui Dumnezeu va pieri (Proverbele 13:13). Prin urmare, cei care urmează îndrumările biblice sunt în comuniune cu Tatăl, într-un singur duh. Acționând în Numele lui Isus, omul face un sanctuar pentru El. Începe chiar acum să-L onorezi, pentru că El este Domnul cel Atotputernic în Cer și pe Pământ, Mântuitorul nostru.
    În cartea Apocalipsa, Dumnezeu vorbește de patru ori despre omul biruitor, arătându-i binecuvântări minunate; în mod contrar, ceea ce se spune despre cei care Îl părăsesc este foarte trist. Am fost chemați să trăim în adevărata țară a făgăduințelor, așa că trebuie să ne revendicăm drepturile. Făcând acest lucru, putem fi recunoscători pentru răspunsul prompt și obiectiv. Cererea noastră nu va da greș niciodată.
    Iosafat i-a amintit Domnului că, în ciuda faptului că s-au confruntat cu dușmani puternic înarmați, descendenții lui Avraam au luat în stăpânire țara făgăduită lor și, prin urmare, ar trebui să fie ajutați. Acest lucru ne face să intrăm în luptă puternici, hotărâți și gata de biruință. Greșeala este să fii slab în luptă, pentru că atunci puterea îți va fi mică. Însă, când te înfrunți răul cu demnitate cerească, vei fi învingător. Suntem sortiți să câștigăm mereu. Aleluia!
    Când Isus domnește peste un om, fiind Păstorul său, acesta începe să urmeze judecățile lui Dumnezeu, respectând legile Sale (set de reguli despre vindecare, eliberare, prosperitate, sfințenie etc.) și trăind potrivit Evangheliei, în plinătatea harului Domnului. Hristos este Domnul nostru pe vecie, așa că nu vom fi niciodată părăsiți.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!