Mesajul zilei

15/02/2024 - RĂSPUNSUL DOMNULUI

Şi Iahaziel a zis: Ascultaţi, tot Iuda şi locuitorii din Ierusalim, şi tu, împărate Iosafat! Aşa vă vorbeşte Domnul: Nu vă temeţi şi nu vă înspăimântaţi dinaintea acestei mari mulţimi, căci nu voi veţi lupta, ci Dumnezeu.

2 Cronici 20.15

Faptul că Domnul ne îndeamnă să ne rugăm indică faptul că El vrea să răspundă rugăciunilor noastre – mijlocul prin care îl contactăm pe Cel Atotputernic, spunându-I ce vrem să primim conform făgăduințelor care ni s-au făcut. Nu putem striga fără credință, dacă dorim ca Cel Preaînalt să ne poată răspunde. În momentele cele mai dificile, trebuie să folosim acest mijloc, deoarece așa au acționat și au fost ajutați frații noștri din vechime.
    Isus S-a rugat și ne-a încurajat să facem același lucru, dar nu așa cum făceau oamenii în vremea Lui, căci Îl lăudau pe Domnul în zadar. Oricine răspândește sau crede în legile omenești nu este niciodată pe placul lui Dumnezeu. Iosafat se temea de marea mulțime care se ridicase împotriva lui Iuda, dar, în timp ce își deschidea inima către Cel Preaînalt, însoțit de bărbați din toată țara, cu femeile și copiii lor, Duhul lui Dumnezeu a acționat asupra lui Iahaziel, care a adus răspunsul sfânt acestor oameni.
    Când Tatăl răspunde, El dă cel mai bun mesaj; însă, este necesar să fim atenți la ceea ce spune El pentru a nu greși sau încurca. Dumnezeu spune adevărul și oferă îndrumări despre cum să se procedeze, altfel omul va face ceea ce crede el că este mai bine. Domnul nu îi ia în seamă pe cei care au preferat să facă ceea ce le place. Încrede-te doar în ceea ce spune Domnul cel Atotputernic, deoarece El nu a încetat niciodată să împlinească ceea ce promite.
    Prorocii trebuie să se găsească printre poporul sfânt, care, atunci când se roagă, va auzi glasul lui Dumnezeu. De asemenea, ei trebuie să aibă capacitatea de a nu inventa ceva în afara voinței sfinte, ci să transmită adevăratul mesaj, așa cum a fost spus de Domnul. Oricine adaugă ceva la cuvintele Sale va suferi toate urgiile descrise în Cartea Sfântă și își va pierde partea din fericirea veșnică.
    Pe vremea lui Ieremia, erau mai mulți proroci în Iuda care nu duceau o viață smerită, dar tot proroceau conform interesului împăraților; de aceea au fost făcuți de ruşine. Prorocul nu este un ghicitor și nici cineva care trebuie să vorbească în funcție de interese și împrejurări. El trebuie să fie un om al lui Dumnezeu și să comunice doar ceea ce spune Domnul. Oricine onorează pe Tatăl ceresc va fi onorat de El.
    Cel Preaînalt nu are niciun angajament față de cei care nu fac lucrarea Lui, ci față de slujitorii Săi. Deși, aparent, nu există nicio ieșire din criză, copiii lui Dumnezeu trebuie să rămână de neclintit în Cuvânt. Din acest motiv, cel mântuit nu trebuie să înceteze niciodată să comunice ceea ce i s-a spus, fiindcă Cel Atotputernic va onora cu siguranță toate sfaturile Sale. Când situațiile te fac să crezi că nimic nu va funcționa, rămâi ferm și nu ceda.
    În ziua aceea, ca în orice altă adunare a poporului sfânt, nu era loc pentru mincinoși. În același fel, nu există și nu va fi loc pentru a-și bate joc de lucrurile lui Dumnezeu. Nu da atenție ispitelor, căci grozav lucru este să cazi în mâinile Dumnezeului celui viu (Evrei 10:31).

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu tine!