Mesajul zilei

27/02/2024 - NU-ȚI SCHIMBA CALEA!

El a mers pe calea tatălui său, Asa, şi nu s-a abătut deloc, făcând ce este bine înaintea Domnului.

2 Cronici 20.32

Iosafat și-a început cu bine domnia, mergând pe cărările lui David, strămoșul său. El a constatat că a fost binecuvântat pentru o astfel de purtare și, oriunde ar fi mers, Domnul era cu el. În acest fel, a primit daruri din toată Iuda. ​​Acest lucru ar fi putut continua și chiar să crească, dar, acest om, printr-un fapt condamnat de Biblie, a hotărât să se înrudească cu împăratul lui Israel, care nu slujea lui Dumnezeu. Apoi, printr-o decizie pripită, aproape că a murit în timp ce îl însoțea pe Ahab într-un război.
    Mai târziu, Iosafat nu a mai urmat exemplul lui David, ci pe cel al împăratului Asa, tatăl său. Iosafat a reușit să realizeze multe lucruri bune, dar ar fi făcut mai bine dacă ar fi rămas cu frica lui David. Astăzi, nu trebuie să ne luăm după David, deși a fost considerat un om după inima lui Dumnezeu (Faptele Apostolilor 13:22), odată ce avem pe Hristos ca exemplu. Dacă vrei să ai succes în toate și să nu ai parte de vreo mustrare, învață ce ar fi făcut Isus în locul tău și fă totul în locul Său.
    Exemplul a venit de la Isus, care a mers pretutindeni învățând, propovăduind și folosind puterea lui Dumnezeu pentru a-i izbăvi pe cei asupriți (Faptele Apostolilor 10:38). Nu a fost dată în care Isus să nu fi oferit o soluție la problemele care I se prezentau. Mai mult de atât, chiar și asupra morții El a arătat putere și, prin urmare, Tatăl a fost întotdeauna slăvit prin ceea ce a făcut Învățătorul. Ia-ți misiunea ca pe ceva dat de Domnul însuși și al cărei rezultat El ți-l va cere în Ziua cea mare.
    Sunt mulți oameni care sunt frumoși la începutul umblării lor în credință, dar când ajung la un anumit punct de maturitate creștină, când ar putea umbla fără prihană în Domnul, se comportă ca Solomon, a cărui inimă a fost stricată de concubinele şi soţiile pe care le-a avut. În ciuda faptului că a fost cel mai înțelept om din lume, la sfârșitul zilelor sale s-a închinat înaintea zeilor acestor femei fără judecată, dar de o frumusețe și seducție de nedescris.
    Este bine să verifici dacă nu te porți contrar voinței lui Dumnezeu. Dacă ești și nu te pocăiești, făcând ceea ce este drept în ochii Celui Preaînalt, având pe Domnul Isus drept exemplu, nu vei avea succes în viața de zi cu zi. Mai mult, când va sosi Judecata, vei primi sentința care te va face să petreci veșnicia în iad. Te vei întreba de ce, iar răspunsul este că Mântuitorul ne-a dat o pildă ca să facem și noi cum a făcut El (Ioan 13:15).
    Când ne gândim la păcat, nu sunt doar femei care îi corupă pe bărbații în Dumnezeu și invers, ci și înșelăciunea bogățiilor, grijile lumii și poftele altor lucruri. Sunt mulți care nu se mai duc la amvon, nu mai au dorința de a evangheliza și nici de a trăi ca sfinții. Lucrurile lumești au pus stăpânire pe mulți oameni, conducându-i la practici interzise de Cuvânt și, în consecință, împlinirea lucrării Domnului trecând pe un plan secundar.
    Vezi ce ți-a făcut ochii să sclipească și să se schimbe complet, pentru că dacă cedezi acestor lucruri, vei fi stăpânit de ele și nu te vei îndrepta niciodată. Închină-te lui Dumnezeu, pentru că planul Lui include lucruri mărețe și minunate pe care să le îndeplinești. Nu-ți schimba calea, ci continuă să înveți cum a făcut Isus și fă la fel, ca diavolul să nu te facă să te rătăcești.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

DOMNUL ISUS FIE CU VOI!