Mesajul zilei

01/04/2024 - CA SĂ NU PIERI ȘI TU ÎN NELEGIUIRE

Când s-a crăpat de ziuă, îngerii au stăruit de Lot zicând: „Scoală-te, ia-ţi nevasta şi cele două fete, care se află aici, ca să nu pieri şi tu în nelegiuirea cetăţii.”

Geneza 19.15

Oamenii care întârzie să-și abandoneze căile rele pot pierde prilejul de a-și petrece
veșnicia cu Mântuitorul în Ceruri. Păcatul poate face plăcere celor care au căzut în ispită, dar niciun creștin nu trebuie să lase fărădelegile să pună stăpânire pe viața lui. Suntem lumina lumii și, ca atare, trebuie să strălucim peste tot. Mărturia noastră trebuie să-i ducă pe mulți la mântuire.
Lot a crezut cuvintele îngerilor și a încercat să-i convingă pe cei care aveau să-i fie gineri. Dar aceștia nu au crezut. În purtarea lor, vedem pericolul care îi paște pe cei mântuiți cărora nu le pasă de viitorii soți ai copiilor lor. De-a lungul timpului, printre cei nelegiuiți, sunt cei care își pierd zelul în lupta de a păzi poruncile sfinte și nu le pasă de cei care vor urma să facă parte din familie.
Momentul era critic, căci Sodoma avea să fie distrusă cu foc și pucioasă ce aveau să cadă din Ceruri. „Isus va veni să ne scoată din această lume minunată”, obișnuiesc să gândească bogații și locuitorii țărilor considerate sigure. Ei chiar râd când le spunem acest adevăr. Cu mintea concentrată asupra lucrurilor materiale, nu realizează că acest lucru se va întâmpla. Cu toate acestea, când se întâmplă o tragedie, se duc la biserică. Aveți grijă! Domnul se poate întoarce astăzi!
Conform relatării biblice, Lot și familia lui se așteptau ca Dumnezeu să Se îndure. Aveau bunuri câștigate de-a lungul vieții, dar au fost nevoiți să plece doar cu hainele de pe ei și câteva lucruri. Poate că Dumnezeu s-ar fi răzgândit dacă cei care au fost orbiți cu o noapte înainte s-ar fi întors pocăiți să-și ceară iertare. Însă, acest lucru nu s-a întâmplat.
Îngerii au trebuit să-l ia de mână pe Lot și pe poporul lui. Împăratul Sodomei și locuitorii ei auziseră despre Dumnezeul lui Avraam, așa cum l-au văzut, cu cei trei sute optsprezece slujitori ai săi, eliberând pe toți din robia a patru împărați. Însă, acest lucru nu a fost suficient pentru a-i face să se convertească. În Brazilia, există membri ai mai multor familii care au fost vindecați sau au primit binecuvântări prin propovăduirea Evangheliei, dar majoritatea continuă în religia strămoșilor, oricare ar fi ea, fără a se converti la Adevăr.
Sosise ceasul nimicirii, iar îngerii au trebuit să-l ia pe Lot, pe soția și fiicele lui din acel loc păcătos, pentru a-i scăpa de la o moarte iminentă. Trebuiau să plece repede, altfel vor pieri. Au fost instruiți să nu se uite înapoi, dar soția lui Lot nu a respectat sfatul și s-a transformat într-un stâlp de sare. Mulți oameni mântuiți, când au nevoie de inspirație, se uită la ceea ce au făcut în trecut și se transformă în statui ale credinței.
Practicile licențioase ale Sodomei se aflau în inimile fiicelor lui Lot, dovada a fost că în curând s-au lăsat duse de ispită și, pentru a păstra sămânța tatălui lor, i-au dat vin și s-au culcat cu el. Astfel, s-au născut două națiuni care aveau să aducă mai târziu suferință descendenților lui Avraam. Scoate plăcerile lumești din sufletul tău!

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!