Mesajul zilei

02/04/2024 - SCAPĂ-ȚI VIAȚA

După ce i-au scos afară, unul din ei a zis: „Scapă-ţi viaţa; să nu te uiţi înapoi şi să nu te opreşti în vreun loc din câmpie. Scapă la munte, ca să nu pieri.”

Geneza 19.17

Tot ce a spus Domnul despre venirea lui Isus se va împlini, așa că trebuie să trăim
așteptând un astfel de eveniment. La momentul potrivit, pe care numai Dumnezeu îl știe, Învățătorul se va întoarce pentru a ne scoate din această lume nebună. Cei care nu-L așteaptă nici nu vor observa că credincioșii ”obsedați”, care vorbeau mereu despre mântuire, nu vor mai fi prin preajmă. Atunci tot ceea ce au vrut să facă și nu au putut din cauza noastră se va face fără opreliști.
Graba îngerilor este ca lucrarea pe care Duhul Sfânt o face în aceste ultime zile, prin care ne-a călăuzit să propovăduim Evanghelia peste tot. În acest fel, am salvat multe vieți. Sunt mulți care își bat joc de Vestirea Domnului și cedează păcatului, nevăzând realitatea. Trebuie să lucrăm repede pentru a smulge câți mai mulți din foc.
Porunca este să ne scăpăm viața, pentru că în Ceruri vom avea multe de făcut. Prin urmare, trebuie să ne îmbunătățim credința în fiecare zi, astfel încât, atunci când Isus ne va duce în Împărăția Fericirii, să nu regretăm că nu am făcut tot ce ne-a poruncit El. Puterea este de la Dumnezeu, cât și priceperea și alte înzestrări; așa că, trebuie să ne grăbim. Sunt mulți care privesc înapoi; oameni care par să fie în Isus, dar sunt încremeniți în credința lor. Nu uita niciodată exemplul trist al familiei lui Lot. Dacă vrei să te înalți cu Hristos, nu poți face din nou greșelile trecutului. Evită să-ți aduci aminte de lucrurile pe care le-ai făcut înainte de a fi mântuit, pentru a nu nimici lucrarea glorioasă pe care a făcut-o Dumnezeu în tine. Acum totul este nou! Trăiește din plin!
În călătoria către Canaanul ceresc, vor fi multe lucruri care ne vor atrage atenția. Când îngerul a spus lui Lot și familiei lui să nu se oprească, probabil că a simțit o mustrare pentru dorința lui de a rămâne pe câmpia verde din regiunea Sodomei, lăsând pe Avraam să rămână în munți. Lot a înțeles că atunci câmpia nu era pentru el, pentru că nu salvase pe nimeni. Ar fi capabil să se ocupe de acele suflete?
E adevărat că mai înainte Lot se dusese în munți și lăsase câmpurile fertile lui Avraam. Cu toate acestea, lăcomia îl condusese în acest loc și, acum, fără nimic și fără ciobanii săi invidioși și vitele sale, va trebui să-și ia viața de la capăt. Se va rușina înaintea unchiului tău, când știa că alegerea nu-i fusese încuviințată de Dumnezeu? I-ar permite Avraam să trăiască în munți? Oricâtă grijă ai față de deciziile tale este zadarnic, pentru că vei fi judecat pentru ele. Îndurare!
Îngerul a fost ferm când i-a spus lui Lot că fericirea lui depindea de faptul dacă se va duce la munte. Însă, dacă ar fi preferat câmpia, ar pieri. Du-te oriunde te trimite Domnul. Altfel, vei descoperi că te înșeli. Lui Lot i-a luat ceva timp să înțeleagă! Nu fi ca el!

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!