Mesajul zilei

04/04/2024 - ÎNȘELĂCIUNEA PĂCATULUI

Vino, să punem pe tatăl nostru să bea vin şi să ne culcăm cu el, ca să ne păstrăm sămânţa prin tatăl nostru.

Geneza 19.32

Lot nu s-a gândit la fiicele lui când s-a dus la Sodoma. El a ales ceea ce i se părea
bine în ochii lui, fără a avea grijă de moștenirea Domnului. Ajunși acolo, au fost expuși la tot felul de depravări morale și, cu timpul, ceea ce era de condamnat nu mai părea atât de rău. În acest fel, i-a fost ușor diavolului să umple inimile acelor fete cu scuza de a păstra sămânța tatălui lor printr-un plan diabolic.
Tot ce și-a dorit Lot era să prospere în toate privințele și, cu siguranță, când l-a văzut pe Avraam, unchiul său, luând niște decizii, a considerat că nu sunt cele mai bune și, prin urmare, a transmis asta păstorilor săi, care au început să se certe cu păstorii unchiului său. Nimeni nu cade întâmplător, ci din nesocotire față de Cuvântul Domnului. La primul semn al atacului dușmanului, alungă răul în Numele lui Isus și îndepărtează ispita, altfel vei cădea în ea cu adevărat.
Fiicele lui Lot au învățat de la locuitorii Sodomei să nu aibă limite, iar ceea ce le interesa a fost să se împlinească în cel mai bun mod. Este posibil ca, în acel oraș, Lot să fi găsit o văduvă sau o femeie singură cu care să se fi putut căsători. Sau poate că s-ar fi căsătorit cu cineva din alt loc sau cu una dintre rudele lui. Un val cheamă un alt val (Psalmi 42) și, pentru că a făcut loc duhului lăcomiei, alte duhuri mai rele au lucrat și l-au învins. Fii cu mare grijă! Fă totul pentru a nu păcătui!
Cum nu se temeau cu adevărat de Dumnezeu, căci aveau doar cunoștințe religioase, fiicele lui Lot s-au logodit cu bărbați necredincioși, care nu le-au urmat în ziua în care au părăsit cetatea. Din această cauză, au venit cu scuza că tatăl lor nu putea rămâne fără sămânță. Dacă mama lor nu ar fi murit, ar fi crescut în ea sămânța lui Lot? Diavolul pune întotdeauna o scuză în inima celor care nu se tem de Dumnezeu să păcătuiască și atunci se supun prostește dușmanului. După faptă și răsplată!
Avraam și-a trimis cel mai iscusit slujitor în țara sa pentru a găsi soție lui Isaac (Geneza 24:4), fiul său, deoarece nu putea fi nimic greșit în linia lui de succesiune. Oricine nu se străduiește în numele robului lui Dumnezeu va avea în curând necazuri. Oricine primește credința în Isus este pregătit și înscris să se înalțe cu El, dar trebuie să vegheze și să reziste de fiecare dată când dușmanul vine să-l atace. Diavolul nu mai are nimic de pierdut, dar tu ai. Amin!
Cele două popoare rezultate din acest incest au dovedit că Lot era un bun negociator, dar un stăpân rău, pentru că nu a fost în stare să scoată pe nimeni din păcat în Sodoma. Dimpotrivă, păcatul a intrat în inimile fiicelor sale până în punctul în care acestea au acționat într-o nebunie extremă. Dacă nu veghezi și nici nu te închini la Dumnezeu, același lucru se poate întâmpla și ție și familiei tale. Nu te înșela, căci cel rău dă târcoale ca un leu care răcnește (1 Petru 5:8). Nu-l lăsa să te găsească!
Nu negocia niciodată cu Domnul, ci fii supus îndrumărilor Sale. Voia Lui este infinit mai bună decât cea a omului, căci El este Lumina și lucrează doar în lumină, motiv pentru care ne poate călăuzi în toate. În Lumină vom vedea lumina, dar, departe de ea, ne vom împiedica mereu. Așadar, ce rost are să mergi în întuneric dacă Isus este Lumina vieții? Unde mergi? Trezeşte-te!

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!