Mesajul zilei

05/04/2024 - ESTE PROROC ȘI SE VA RUGA PENTRU TINE

Acum, dă omului nevasta înapoi, căci el este proroc. Se va ruga pentru tine şi vei trăi. Dar, dacă n-o dai înapoi, să ştii că vei muri negreşit, tu şi tot ce-i al tău.

Geneza 20.7

Istoria s-a repetat pentru Avraam în Gherar și, din nou, Domnul a lucrat pentru a-l scăpa. Este necesar să mergem în comuniune și ascultare, așa cum a trăit patriarhul, pentru a avea alături pe Cel Atotputernic. Adevărul este că, pentru a avea promisiunile lui Dumnezeu împlinite în noi, trebuie să-I arătăm dragoste. Avraam a avut poruncile și le-a ținut, așa că promisiunile sfinte au devenit realitate.
Ordinul a fost clar conducătorului lui Gherar: să dea omului nevasta înapoi. Dacă Avraam ar fi umblat așa cum umblă mulți dintre slujitorii Domnului astăzi, nu ar fi putut primi ajutorul sfânt pe care și-l dorea. Aceasta ne învață faptul că suntem ajutați în măsura în care Îl iubim pe Cel Preaînalt și Îi împlinim poruncile. A trăi ca și cum El nu ar exista face ca mâinile Lui să nu poată să ne protejeze. Cel Atotputernic nu este părtinitor.
Cei care sunt proroci ai lui Dumnezeu sau îndeplinesc o altă apostolie știu să se roage pentru cei suferinzi. Abimelec a trebuit să dea femeia înapoi lui Avraam, care, la rândul său, va mijloci pentru rege și pentru casa lui. Cu siguranță, rugăciunea slujitorului Domnului avea să rezolve problema casei împăratului filistenilor. La fel se întâmplă și astăzi. O rugăciune făcută de cei care trăiesc pentru a împlini dreptatea sfântă poate face multe (Iacov 5:16).
Cum toate femeile din casa domnitorului filistean erau sterpe, acesta era nefericit întrucât era întristat de această soartă, dar dacă va asculta de Domnul făcând ceea ce este bine, va putea conta pe rugăciunea slujitorului lui Dumnezeu și, apoi, va găsi din nou fericirea... Trebuie să ai nădejde pentru a avea din nou succes. Dacă ai trăit doar pentru a-ți rezolva nevoile momentului, nu te-ai bucurat cu adevărat de ce e mai bun în viață.
Abimelec a avut opțiunea de a refuza să asculte de Domnul, pentru că, așa cum spusese, o luase pe Sara cu inimă curată. Însă, cine ar putea să nu asculte de Dumnezeu, care nu greșește și știe totul? Nebuni sunt cei care, chiar dacă au primit rânduieli sfinte, preferă să nu asculte de El. Când se întâmplă acest lucru, diavolul intră în viața lor și aduce răul, astfel încât aceștia și-au dat seama că ascultarea față de Tatăl ceresc i-ar fi ferit de lucrările vrăjmașului și le-ar fi adus rezolvarea la orice problemă.
Dacă nu ar fi respectat porunca Celui Preaînalt, Abimelec ar fi murit cu siguranță. Pedeapsa este aceeași și astăzi. Biblia vorbește despre mai multe purtăti pe care trebuie să le avem, pentru ca puterea sfântă să facă ceva pentru noi. Prin urmare, nu te lăsa înșelat de minciunile dușmanului, ci împlinește poruncile lui Dumnezeu. Omul va secera ceea ce seamănă (Galateni 6:7). Cine nu păzește Cuvântul și se preface că nu cunoaște consecințele acestui fapt se dovedește a fi cel mai rău dintre păcătoși.
Casa regelui filistean atârna de un fir de ață. Dacă Abimelec nu ar fi procedat corect, el și toată casa lui ar fi luat sfârșit. Gândește-te dacă ai făcut ceva rău cuiva și, drept consecință, tu și tot ceea ce îți aparține ați suferit tot felul de rele. Fă alegerea potrivită și trăiește din plin! Aleluia!

În Hristos, cu dragoste,
R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!