Mesajul zilei

09/04/2024 - SARCINĂ UȘOARĂ PENTRU CEL SMERIT

Domnul, Dumnezeul cerului, care m-a scos din casa tatălui meu şi din patria mea, care mi-a vorbit şi mi-a jurat zicând: ‘Seminţei tale voi da ţara aceasta’, va trimite pe Îngerul Său înaintea ta, şi de acolo vei lua o nevastă fiului meu.

Geneza 24.7

Nu refuza niciodată să faci ceea ce ți se spune, pentru că Domnul alege pe cine dorește să binecuvânteze cu o sarcină. Poate fi ceva greu pentru cei care nu sunt slujitori adevărați, dar ușor pentru cei care sunt. Nu te speria din cauza lucrării încredințate. Cu siguranță, pentru a o îndeplini, vei fi sfătuit în toate felurile, chiar și până în cele mai mici amănunte. Însă, hainele să-ți fie albe în orice vreme (Ecclesiast 9.8), căci Dumnezeu nu folosește pe cei păcătoși.
    Când și-a trimis slujitorul să ia o mireasă pentru Isaac, Avraam a vorbit despre trecutul său, când a fost chemat la Ur. Pentru că a ascultat de Domnul, patriarhul a primit aprobarea sfântă și a fost binecuvântat. Asta trebuie să fi impresionat pe slujitorul său, pentru că, deschizându-și inima, Avraam a făcut ca ungerea lui să ajungă și la acel om, care ar avea astfel puterea necesară pentru a împlini ceea ce i s-a poruncit. Aceasta este o modalitate sigură de a face pe cineva care este încă necopt în credință să se supună lui Dumnezeu.
    În ceea ce privește pe patriarh, important era lucrarea pe care Cel Preaînalt promisese că o va face prin el și prin sămânța lui: Mântuitorul. Astăzi, însă, principalul lucru este să ducem Evanghelia omenirii. Această lucrare El a încredințat-o tuturor celor chemați și primiți să slujească Sfânta Vestire și beneficiile sale de vindecare, eliberare și iertare a păcatelor. Astfel, chiar și problemele personale ale acestor mesageri ai Bunei Vestiri sunt rezolvate. Slavă lui Dumnezeu!
    Slujitorul lui Avraam cunoștea foarte bine caracterul și felul stăpânului său de a trata lucrurile lui Dumnezeu cu seriozitate, așa că nu s-a lăsat cuprins de descurajare sau teama de a greși; ceea ce dorea era să aibă succes în acest demers. Nu lua aceste cuvinte ca pe o laudă a cuiva, ci ca pe un îndemn de a nu fi considerat rău și neglijent. Îndeplinește-ți porunca cu plăcere!
    Poziția cuiva care are sarcina de a realiza o lucrare și nu face nimic este discutabilă. Adevărații copii ai lui Dumnezeu nu își caută propriile interese, ci slujesc puternicului Domn al oștirilor. Cine este chemat să se roage prin cereri de rugăciune transmise bisericii pe hârtie, prin apeluri telefonice, e-mailuri etc. trebuie să îndeplinească porunca, așa cum Maria, când l-a zămislit pe Domnul Isus, și-a împlinit-o pe a ei. Acest om trebuie să mulțumească Tatălui pentru sarcină și să o îndeplinească sub îndrumarea Sa.
    În lucarea lui Dumnezeu, nu e loc pentru artiști, care își asumă anumite originalități pentru a demonstra spiritualitatea și a deveni cunoscuți pentru aceste lucruri. Aceasta este o minciună, iar cine acţionează în felul acesta nu va rămâne în casa Tatălui. Înşelăciunea este de la diavol, așadar, fugi de tot ce te poate mări, în afară de Domnul. A Lui să fie slava astăzi și în vecii vecilor.
    Avraam a asigurat că Dumnezeu va trimite îngerul Său pentru a face eforturile slujitorului Său să aibă succes. Cel Preaînalt face asta și astăzi; de aceea, nu te sfii să împlinești ceea ce ți-a poruncit Cel Preaînalt. Oricine refuză să fie slujitor smerit nu va fi ajutat potrivit mărimii greșelii sale.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!