Mesajul zilei

10/04/2024 - RUGĂCIUNE CU CREDINȚĂ

Fă ca fata căreia îi voi zice: ‘Pleacă-ţi vadra, te rog, ca să beau’ şi care va răspunde: ‘Bea şi am să dau de băut şi cămilelor tale’ să fie aceea pe care ai rânduit-o Tu pentru robul Tău Isaac! Şi prin aceasta voi cunoaşte că Te-ai îndurat de stăpânul meu.”

Geneza 24.14

Călătoria slujitorului lui Avraam a fost ușoară, pentru că a învățat de la patriarh să se adreseze lui Dumnezeu în orice moment și, fiind un om credincios, nu a încetat niciodată să ceară îndrumarea Creatorului pentru a acționa. În timp ce se ruga, Duhul lui Dumnezeu l-a sfătuit să vorbească așa cum trebuia, ceea ce, desigur, era răspunsul sfânt. Acest lucru s-a întâmplat oamenilor care trăiesc cu adevărat cu credință în Domnul și, apoi, când sunt puși la încercare, judecă de parcă ar fi trecut cu bine prin ea.
    De câte ori nu te-a îndrumat Dumnezeu și, înainte de a-ți termina rugăciunea, ai văzut răspunsul în fața ochilor? Continuă să te pregătești pentru a sluji, pentru că, așa cum i-a spus Isus lui Natanael (Ioan 1:45-51), vom vedea îngerii lui Dumnezeu suindu-se și pogorându-se peste Fiul omului și atunci putem crede că la fel se va întâmpla și slujitorilor Săi. Lucrarea a fost împiedicată să crească din mai multe motive, inclusiv emanciparea, lăcomia și alte obiceiuri omenești.  
    Oricine împiedică realizarea lucrării din cauza dorințelor personale, a plăcerilor trupești și a altor păcate va fi tras la răspundere la Judecata de apoi. Hristos i-a spus celui prin care vin prilejurile de păcătuire că ar fi mai bine să i se lege o piatră de moară de gât și să fie aruncat în mare (Luca 17.1,2). Vai de cei care, pretinzând că sunt robi credincioși, nu veghează și cad în ispită, nerespectând rânduielile Domnului și trăind după bunul plac! Nu te juca cu Dumnezeu!   
    Totul se potrivea în cererea pe care slujitorul lui Avraam a făcut-o lui Dumnezeu, de parcă ar fi trăit acele lucruri, dar nu era asta; de fapt, el era în Duhul și, când a strigat, Cel Preaînalt a pus în gura lui exact ce avea să se întâmple. Dacă Tatăl te-a folosit vreodată pentru a mântui pe cineva, pentru a ajuta pe cineva rătăcit ca să-l aducă înapoi la El, ești un slujitor bun. Însă, de ai reununțat să asculți de chemarea sfântă, vei regreta mult, astfel încât, întoarce-te la prima iubire.
    Dema a decis să-l părăsească pe apostolul Pavel pentru a urma lumea (2 Timotei 4:10). Poate că a devenit bogat sau cineva în societate; la urma urmei, fusese bine pregătit de Pavel. Însă, în Ziua cea din urmă, ce va spune Dema despre darul nesocotit? Oare succesul lui va potoli mânia lui Dumnezeu? Bineînțeles că nu, pentru că oricine a fost chemat să îndeplinească o misiune și a disprețuit-o va fi considerat un slujitor rău și neglijent, al cărui loc va fi în întunericul de afară (Matei 25,26-30). Nu încerca să fii ca acesta!
    Nu am auzit niciodată că lui David i-a părut rău că a fost trimis să aibă grijă de puținele oi ale tatălui său, iar când un leu a atacat-o pe una dintre ele, băiatul l-a ucis și, în același mod, a făcut cu un urs. Mai târziu, când l-a văzut pe uriașul Goliat înfruntând forțele lui Israel, s-a oferit să-l învingă. A mers la școală în stâna tatălui său!
    Istoria Bisericii consemnează traiectoria oamenilor care s-au închinat Domnului și au făcut voia Lui. Unii au fost uciși, torturați și li s-a interzis să fie ajutați în nevoile lor atunci când refuzau să urmeze legile religiei de stat. Mulți suferă și astăzi pentru Evanghelie; cu toate acestea, merită să fii un rob credincios. Amin!

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!