Mesajul zilei

13/04/2024 - REPETÂND GREȘEALA TATĂLUI

Când îi puneau oamenii locului aceluia întrebări cu privire la nevasta lui, el zicea: „Este sora mea.” Căci îi era frică să spună că este nevastă-sa, ca să nu-l omoare oamenii locului aceluia, fiindcă Rebeca era frumoasă la chip.

Geneza 26.7

Cel care este în Hristos este o făptură nouă, așa că nu trebuie să repete greșeala nimănui, pentru că Duhul lui Dumnezeu este în el. Este important să te lași călăuzit de Duhul Sfânt, pentru a nu lua decizii care să-ți aducă multe necazuri. Exemplele biblice trebuie primite și trăite; în caz contrar, ușa va fi lăsată deschisă pentru intrarea forțelor întunericului. Cu Hristos, nu vei merge niciodată acolo unde dușmanul te poate lovi sau distruge.
    Nu trebuie să ne temem de cineva care își distruge trupul și apoi nu poate face nimic altceva. Din păcate, când credința nu s-a dezvoltat încă așa cum ar trebui, unii oameni prețuiesc mai mult câțiva ani pe Pământ decât veșnicia în lumea perfecțiunii. Din cauza acestei gândiri, deseori se poticnesc și se pierd pe vecie. Important este să stai înaintea Domnului în orice moment, cât și în fața încercărilor, chiar dacă acestea sunt foarte puternice.
    Necazurile din lume îi fac pe oameni să se comporte absurd. De multe ori, efectele comportamentului lor nici nu au ajuns la ei și sunt nerăbdători față de ceea ce se va întâmpla în viitor. Trebuie să fim atenți la păsările cerului și la crinii de pe câmp (Matei 6,26-30), pentru că cine îi susține și îi îmbracă este același pe care îl avem noi ca Tată, iar El nu are nicio problemă să lucreze pentru binele nostru. Domnul vrea să vă binecuvânteze, să vă satisfacă nevoile și să vă umple de bunuri.
    Pe vremea când priceputul Isaac ieșise pe câmp să se roage, a strigat oare și la Dumnezeu pentru îndrumare cu privire la acele zile de foamete în țara lui? Vezi că în curând a fost dispus să meargă în Egipt deoarece credea că acolo era mâncare; cu toate acestea, Dumnezeu i-a spus să nu facă asta. Nu vă mirați de nicio nevoie, ci fiți mereu în comuniune cu Tatăl și atunci vei primi proviziile Lui.
    Domnul i-a interzis lui Isaac să se pogoare în Egipt, spunând că ar trebui să trăiască acolo unde a indicat El. Aceasta arată că nu era în comuniune cu Dumnezeu în acele zile. Este ușor să te deconectezi de pastorul nostru; este suficient să ne lăsăm stăpâniți de neîncrederea zilei de mâine. Niciodată nu va lipsi îndrumarea celui care trăiește în prezența Celui Preaînalt și, în același timp, în momentele de criză, acesta va fi asemenea izvorului care nu seacă niciodată (Isaia 58,11). Când Domnul îi este Păstorul, nu va duce lipsă de nimic (Psalmi 23:1).
    Puțin a lipsit ca Rebeca să ajungă în patul lui Abimelec (Geneza 26:10), dar înainte să se întâmple asta, Dumnezeu i-a arătat regelui filistean că ea este soția lui Isaac. De ce nu a făcut Domnul la fel astăzi? Sau a facut? Câți bărbați și femei s-au pierdut în adulter și, pentru că nu se pocăiesc cu adevărat, vor trăi condamnați pe vecie? Sunt cazuri de oameni în această situație care sunt în biserică și chiar în slujire. Moartea spirituală este cel mai rău lucru care i se poate întâmpla cuiva.
    Lecțiile care au fost valabile pentru Isaac sunt valabile pentru oricare dintre noi. Cei care își au soțul în mâinile unui nelegiuit nu trebuie să se lase cuprinși de tristețe, pentru că Domnul este Restauratorul a ceea ce le-a fost furat. Onoarea lor este să-L aibă pe Dumnezeu de partea lor. Ce crezi tu despre toate acestea?

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!