Mesajul zilei

16/04/2024 - CE SĂ FACI CÂND EȘTI CUPRINS DE SCÂRBĂ

Rebeca a zis lui Isaac: „M-am scârbit de viaţă din pricina fetelor lui Het. Dacă Iacov va lua o asemenea nevastă dintre fetele lui Het, dintre fetele ţării acesteia, la ce-mi mai este bună viaţa?”

Geneza 27.46

Trebuie să fim atenți să nu ne lăsăm cuprinși de scârbă înaintea necazurilor care ni se întâmplă, pentru că, de multe ori, greșeala este chiar în fața noastră și este ușor de făcut. Spunând că e supărată din cauza fetelor lui Het, pe care Esau le va lua de soție, Rebeca a stârnit inima lui Isaac. Astfel, soțul ei l-a chemat pe Iacov și l-a trimis la casa rudelor sale și a fratelui Rebecăi, ca să-și găsească acolo pe femeia vieții, iar Iacov l-a ascultat imediat.
    Rebeca nu înțelegea cum fiul ei, Esau, putea fi atât de rău la inimă, încât să o provoace. Adevărul este că oricine se lasă înșelat de vrăjmaș este capabil să-și omoare propriul frate, precum Cain, când a fost folosit de cel rău. Întotdeauna este bine să te rogi pentru omul cu care faci afaceri sau cu care vei vorbi despre orice. Dacă este în mâinile diavolului, el ar putea să te înșele, să te mintă, să te jefuiască sau chiar să-ți ia viața.
    Cazurile cercetate de poliție sunt pline de exemple de oameni care s-au lăsat stăpâniți de un duh rău care i-a făcut să-și deschidă ochii asupra frumuseții cuiva și apoi, odată cu complicațiile rezultate, au ajuns să comită crimă. Dimpotrivă, cine trăiește potrivit legilor biblice nu va cădea niciodată în ispitele celui rău. Diavolul nu poate avea succes împotriva vieții tale dacă ești în comuniune cu Cel care promite să te păzească. Amin!
    Esau avea un caracter rău pentru că se îndepărtase de Dumnezeu. S-a pus împotriva propriilor părinți, căsătorindu-se cu femei din alt neam. Din păcate, acest rău apare și astăzi, dar, de-a lungul timpului, cine a procedat astfel și-a dat seama mai târziu că și-a făcut mult mai mult rău sieși decât celuia căruia a vrut să-i facă rău. Ori, cei care te-au adus pe lume și au avut grijă de tine nu ți-ar dori niciodată răul. Trezeşte-te!
    Rebeca credea că prudența lui Iacov ar putea dispărea dacă ar fi atras de o femeie străină. Pe vremea aceea, cât si azi și întotdeauna, patima ia mințile omului și face din cel mai mare sfânt cel mai mare păcătos. Ai grijă să nu cazi în șiretlicurile diavolului, care va face totul pentru a te înșela, pentru că, așa cum a spus Isus, este un mincinos și tatăl minciunii (Ioan 8:44). În Domnul, poți avea încredere, pentru că El este Adevărul.
    Mama lui Esau și Iacov știa că, până atunci, urmase îndrumările Domnului, și, cum căsătoria este un lucru plăcut și, ca urmare, omul poate lua calea neascultării și a înșelăciunii, nu a vrut ca planul sfânt să sufere vreun prejudiciu. Ai grijă de această problemă a familiei tale și nu fi mama sau tatăl fără minte, care se gândește doar la „ce e mai bun” pentru copiii săi. Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui trebuie căutate mai întâi de toate, iar apoi celelalte lucruri ți se vor da pe deasupra (Matei 6,33).
    Rebeca a respectat autoritatea lui Isaac, motiv pentru care a făcut cererea ei. Iacov a răspuns și atunci vedem pe Domnul călăuzindu-l în toate. Dovada că acea mamă avea dreptate a fost grija lui Dumnezeu pentru Iacov. Lasă pe Cel Preaînalt să aibă grijă de tine și vei primi tot ce e mai bun în viață.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!