Mesajul zilei

17/04/2024 - BINECUVÂNTAREA LUI ISAAC CĂTRE IACOV

Dumnezeul cel atotputernic să te binecuvânteze, să te facă să creşti şi să te înmulţeşti, ca să ajungi o ceată de noroade!

Geneza 28.3

Înainte de a-l binecuvânta pe Iacov, Isaac l-a chemat și i-a spus să nu-și ia o soție dintre fiicele Canaanului (Geneza 28:1). Astăzi, am văzut creștini căsătorindu-se cu persoane care nu sunt în Domnul și apoi, când relația eșuează, spun că au făcut tot posibilul, dar nu a fost să fie. Ori, trebuie să ascultăm de Dumnezeu, dar unii oameni vor să trăiască ca cei rătăciți și, de parcă asta nu ar fi nimic, se căsătoresc în afara legii biblice.
    Porunca a fost clară: să se ducă la Padan-Aram, casa bunicului său, pentru a lua de soție pe una dintre fiicele lui Laban, fratele Rebecăi. Dacă n-ar fi făcut ceea ce a poruncit Isaac, vina ar fi fost doar a lui Iacov. Urmând sfatul, urma să vadă că acele cuvinte fuseseră rostite de Domnul, pentru că totul avea să se înfăptuiască. Și, dacă s-ar fo comportat altfel, ar fi pierdut binecuvântarea. Nu este suficient ca soțul să fie convertit, ci să fie din aceeași familie de credință.
    Voia lui Isaac urma legea biblică, așa că fiul său trebuia să o îndeplinească. Iacov știa că succesul său depindea de ascultarea lui. Apoi a auzit de la tatăl său cele mai frumoase binecuvântări pe care le-ar fi putut auzi. Tatăl său a spus că Cel Atotputernic îi va binecuvânta fiul, făcându-l să crească și să se înmulțească, ca să ajungă o ceată de noroade. Te-ar putea cuprinde amețeală numai să te gândești la ce înseamnă asta.
    Ca fii ai lui Dumnezeu în Hristos, putem fi siguri că promisiunile Scripturilor ne aparțin și, împreună cu ele, vom fi tot ceea ce Domnul ne-a promis. Nu putem lăsa frica să ne stăpânească, pentru că ceea ce a plănuit Cel Preaînalt pentru noi se va împlini. Analizează-ți purtarea, fugi de păcat și de tot ce vine de la cel rău. Fii un slujitor ferm în credință și gata să execute porunca sfântă.
    Biblia spune că dacă suntem credincioși până la moarte, vom primi cununa vieții (Apocalipsa 2:10). Aceasta înseamnă că nimic nu ne poate scoate din mâinile Dumnezeului nostru. Isus a promis că nu va izgoni pe nimeni care va veni la El (Ioan 6:37). Prin urmare, odihnește-te în făgăduința Domnului și nu lăsa niciodată ca nimic să te îndepărteze de prezența sfântă, căci Dumnezeu este Cel care te păzește.
    Isaac a spus că Dumnezeu îi va da binecuvântarea lui Avraam. În ceea ce ne privește, avem binecuvântarea lui Isus și nu trebuie să uităm niciodată asta. Dacă ispita a fost puternică, nu te uita la ea, ci la Cel care a spus că nu te va lăsa niciodată și nici nu te va părăsi. Suntem grădina bine udată a Domnului (Isaia 58.11) și absolut nimic din ceea ce diavolul trimite împotriva noastră nu ne va scoate din acest loc privilegiat. Rămâi de neclintit, veghează și roagă-te, și Dumnezeu va fi cu tine.
    Binecuvântarea se va întinde peste sămânța sa. Iacov avea să stăpânească pământurile pelerinajelor sale, pe care Cel Preaînalt le dăduse lui Avraam. Lumea noastră este spirituală și corespunde promisiunilor Cărții Sfinte; prin urmare, nu te lăsa niciodată înșelat de minciunile vrăjmașului și nici nu te uita la ofertele lui. Viitorul tău va fi glorios, astfel încât să nu te dedai niciunui păcat.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!