Mesajul zilei

18/04/2024 - CARACTERUL RĂU AL LUI ESAU

Esau a văzut că Isaac binecuvântase pe Iacov şi-l trimisese la Padan-Aram, ca să-şi ia nevastă de acolo, şi că, binecuvântându-l, îi dăduse porunca aceasta: „Să nu-ţi iei nevastă dintre fetele lui Canaan.”

Geneza 28.6

Când a văzut că fratele său și-a ascultat părinții ducându-se la Padan-Aram, Esau și-a arătat curând caracterul rău. Ori, Iacov a primit binecuvântarea lui Avraam și, de aceea, trebuia să aibă grijă să nu acționeze în afara planului lui Dumnezeu. Fratele său, în schimb, a încercat să-și supere și mai mult părinții. Fără îndoială, aceasta nu este purtarea cuiva care are asupra sa ungerea Celui Atotputernic. Următorii pași vor arăta că Rebeca a avut dreptate când a crezut ceea ce i-a spus Domnul, ajutându-l pe fiul mai mic.
    Esau a aflat curând că tatăl său l-a trimis pe Iacov la casa unchiului său ca să-şi ia nevastă de acolo, pentru că fiicele lui Canaan erau rele în ochii lui Isaac. Atunci, Esau a hotărât să facă tot posibilul pentru a-și chinui părinții – pe lângă nevestele pe care le avea, care erau amărăciunea familiei, a luat-o și pe Mahalath, fiica lui Ismael, fratele tatălui său, preferând calea cea rea ​​(v. 9). Ar fi putut el să fie un strămoș al lui Isus acționând astfel? Cei care nu au grijă de ei înșiși nu sunt folosiți de Dumnezeu.
    Domnul nu binecuvântează pe cei care doresc să fie binecuvântați, ci pe cei care fac voia Lui. Mai mult decât atât, Cel Preaînalt nu poate lucra decât pe calea sfințeniei, chiar dacă omul luptă cu toată puterea, cu rugăciune, post și dăruind sume mari lucrării Sale. Credința este cea care deschide ușa pentru ca cineva să primească binecuvântări, și nu dorința arzătoare pe care omul o are de a o avea, căci ea vine prin ascultarea Cuvântului (Romani 10,17). Aleluia!
    Nu este greu să mergi cu Dumnezeu, dar călătoria trebuie făcută cu credință și cu frica de Domnul. Cei care nu ascultă de legea biblică, fără să le pese de ceea ce spun sau fac, nu pot fi pe placul Tatălui lor ceresc. Noul Testament clarifică această chestiune spunând că fără credință este imposibil să-I plăcem lui Dumnezeu, pentru că oricine se apropie de Domnul trebuie să creadă că El există și este răsplătitorul tuturor celor care Îl caută (Evrei 11.6). Amin!
    După purtarea lui iresponsabilă, auzim puțin despre Esau. În ceea ce-l privește pe Iacov, a avut o poveste frumoasă. Călătoria lui către Padan-Aram a fost plină de întâmplări minunate. Acolo, de exemplu, l-a auzit pe Domnul și a văzut îngeri urcând și coborând pe o scară. Putem observa că pașii lui au fost călăuziți din Ceruri, pentru că a fost întotdeauna acolo unde trebuia să fie. În schimb, cei care nu urmează pe Cel Atotputernic și nu-I fac voia cad curând în uitare.
    Căutați să urmați exemplul slujitorului lui Dumnezeu demonstrat de Isus în Scripturi; altfel nu vei sta în dreapta Învățătorului la sfârşitul vremurilor. Cu siguranță, merită să faci ceea ce îi place Tatălui, și nu ceea ce dorește omul. Nu acționați niciodată din vreun sentiment, ci din credință. Oricine a fost luminat de mesajul Evangheliei trebuie să fie ferm în credința sa și să nu se lase amăgit de vreuna dintre minciunile diavolului. Amin!
    Esau a fost gata să-și mânie părinții, în timp ce alegerea lui Iacov a fost făcută când era o masă fără formă. La fel, Dumnezeu te-a modelat pentru a fi slujitorul Său. Prin urmare, nu te deda niciodată niciunui păcat. Dacă vrei să fii pe plac Domnului, pregătește-te!

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!