Mesajul zilei

21/04/2024 - JURUINȚA LUI IACOV

Iacov a făcut o juruinţă şi a zis: „Dacă va fi Dumnezeu cu mine şi mă va păzi în timpul călătoriei pe care o fac, dacă-mi va da pâine să mănânc şi haine să mă îmbrac.

Geneza 28.20

Juruința este sfântă, așa că nimeni nu ar trebui să facă o promisiune decât dacă este sub călăuzirea Celui Atotputernic. Iacov a înțeles că viziunea sfântă era momentul pentru a face juruința vieții sale, luând pe Domnul drept Dumnezeul său. De atunci înainte, Îi va sluji și va conta pe bunătatea Lui pentru a-l sprijini și a-l face omul pe care Dumnezeu l-a vrut. Și așa a fost!
    Când Domnul m-a chemat să creez un program de televiziune pentru a schimba fața Evangheliei în Brazilia, am știut că voi avea nevoie de multe resurse pentru a îndeplini această misiune, deoarece acest vehicul de comunicare este foarte scump. Așa că, am făcut un jurământ să nu mă plâng niciodată în fața oamenilor pentru a cere ajutor financiar. Am înțeles că, dacă Dumnezeu este în această lucrare, El va chema oamenii potriviți pentru a fi sponsorii ei. Aleluia, pentru că El asta a făcut!
    Iacov a înțeles chemarea lui și a fost gata să spună Domnului că El va fi Dumnezeul lui. Mai mult, Îi va da închinare și laudă, iar Cel Preaînalt L-ar păzi de orice rău. Slujitorii Celui Atotputernic trăiesc în pace, se bucură de sănătate, binecuvântări și nimic nu-i împiedică să se întoarcă în casa Tatălui. Cine Îl are drept Dumnezeu nu se poticnește niciodată în drumul său; înainte de a fi ispitit, este deja avertizat și păzit de dragostea sfântă.
    Revelația pe care ți-o dă Dumnezeu va funcționa precum casa Domnului, unde Îl vei găsi mereu. Nu rata cuvintele Lui, căci, cu siguranță, în iluminarea dată de El, există suficientă putere pentru ca să se împlinească. Dumnezeu are nevoie de cei care vor să viseze visele Lui și să vadă legământul pe care El l-a făcut pentru ei. Astfel, atunci când se așteaptă mai puțin, acești oameni vor fi surprinși de măreția slavei sfinte.
    Fii credincios Domnului atât financiar, cât și în ascultarea poruncilor Sale. Să nu părăsești niciodată prezența lui Dumnezeu și să fugi de ispitele ce-ți apar în drum. În cele din urmă, vei vedea că mâna Lui va lucra întotdeauna pentru ajutorul tău. Fă din Cel Preaînalt Dumnezeul tău, știind că slujitorilor Săi nu le lipsește nimic. Crede că viața îți va fi binecuvântată când îi vei binecuvânta și tu pe alții.
    Ca Iacov, după revelație, ridicați-vă. Nu mai stați culcați. Acest timp este doar pentru odihna și pacea cu Dumnezeu. Fă ceea ce spune El și fii pozitiv. Fii conștient că nu ești sub porunca unui om, ci a Domnului celui veșnic. Planul pentru viața ta este al Lui, așa că este complet și plin de putere nemărginită pentru a te face învingător. Nu te lăsa înșelat de ispite, pentru că fiind de la diavol, cu siguranță îți vor face rău.
    Așadar, de ești în picioare, fii responsabil în tot ceea ce faci pentru Domnul și, oricât de mult îți atrage atenția o ofertă din partea vrăjmașului, nu te lăsa amăgit de niciuna dintre ele; diavolul are un singur scop: să te târască în pierzanie. Pe de altă parte, fericirea este garantată și bine păzită de Cel care este desăvârșit. Așadar, mergi până la capăt în misiunea ta (Deuteronom 12.13). Amin!

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!