Mesajul zilei

22/04/2024 - ÎNTÂLNIREA CU RAHELA

Când a văzut Iacov pe Rahela, fata lui Laban, fratele mamei sale, şi turma lui Laban, fratele mamei sale, s-a apropiat, a prăvălit piatra de pe gura fântânii şi a adăpat turma lui Laban, fratele mamei sale.

Geneza 29.10

Viața celor care slujesc lui Dumnezeu este plină de întâmplări bune, motiv pentru care cei care se încred în călăuzirea Lui nu trebuie niciodată să se descurajeze sau să sară pași. Trebuie să așteptați îndrumarea Celui care este Atotștiutor - El știe totul. După ce a auzit cele mai frumoase promisiuni din gura Domnului, Iacov s-a ridicat din Betel și a plecat în țara fiilor de la Răsărit. Trebuie să ne ridicăm mereu și să plecăm pentru ca planul sfânt să se împlinească și atunci vom fi fericiți. Aleluia!
    În inima acestui bărbat ales de Dumnezeu era bucurie și certitudinea că va reuși să găsească femeia potrivită pentru a se căsători. Iacov știa că, atunci când era îndrumat de Cel Atotputernic, nu va greși în alegerea sa, deoarece va fi ghidat cu precizie. În Canaan, erau tinere frumoase, dar nepregătite pentru planul Domnului. În lucrarea lui Dumnezeu, slujitorii sunt împliniți; de aceea, așteptarea sfaturilor Sale este lucrul cel mai bun.
    A-și găsi jumătatea ar trebui să fie unul dintre obiectivele principale în viața oamenilor, aceasta bineînțeles, după ce au căutat mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui (Matei 6.33). Fără o familie stabilă, un soț de încredere, o ființă umană nu poate fi pe deplin împlinită. Creatorul a vrut să fie așa; prin urmare, nu vă abateți de la căile indicate de El în Cuvântul Său. Mai mult, ceea ce contează până la urmă este că ați fost folosiți în lucrare de către Autorul său.
    Când Iacov a ajuns aproape de Padan-Aram, Domnul l-a dus la o fântână din câmp, dovedindu-se că pașii lui erau îndreptați de Cel care știe toate lucrurile. Trebuie să găsim și noi o asemenea fântână, pentru ca și slujitori ai Celui Atotputernic să avem la dispoziție Apa Vieții, Isus. Nu putem face nimic fără dragostea, harul și mila lui Dumnezeu, iar secretul pentru a realiza acest lucru este să așteptăm, cu certitudinea că, într-o zi, vom auzi: „Aceasta este fântâna!”.
    Iacov a observat cele trei turme care zăceau lângă fântână, ceea ce avea o mare semnificație pentru el. Cei care sunt însetați în toată ființa lor sunt ca oile - trăiesc în pace, dar au nevoie să fie hrănite, adăpate și bine îngrijite - și trebuie să fie aproape de Domnul, care îi invită pe cei însetați să vină la El și bea apa vieții (Apocalipsa 22:17).
    Coincidența nu există în credință, dar, simțind că acea fântână va fi începutul împlinirii vieții sale, Iacov i-a întrebat pe oamenii din jurul său de unde sunt și dacă îl cunoaște pe Laban. Atunci i-au arătat-o ​​pe Rahela, care se apropia cu oile. În fața acelei apariții, Iacov a rămas cu gura căscată și și-a dat seama că în acea tânără frumoasă se afla ceea ce venise să caute de atât de departe. Inima lui s-a bucurat să o vadă și în curând și-a luat locul rostogolind piatra de la gura fântânii și dând de băut animalelor.
    Apoi, Iacov a sărutat-o pe cea care avea să fie iubita inimii sale și a început să plângă tare. Strigătul lui era de bucurie, de parcă ar fi spus: „Mulțumesc, Doamne! A meritat așteptarea!” Cine cunoaște planurile lui Dumnezeu nu își va vedea nădejdea neîmplinită dacă are încredere în El. Aleluia!

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!