Mesajul zilei

24/04/2024 - STAI DEPARTE DE CEL NELEGIUIT!

Pentru ce ai fugit pe ascuns, m-ai înşelat şi nu mi-ai dat de ştire? Te-aş fi lăsat să pleci în mijlocul veseliei şi al cântecelor, în sunet de timpane şi alăută.

Geneza 31.27

Nu poți să crezi în cel nelegiuit, pentru că el vede doar ceea ce îl interesează, până la a face rău chiar și unei rude. Vorba celor care nu slujesc lui Dumnezeu este plină de venin, deoarece nu împlinește ceea ce promite, iar ceea ce pretinde că este adevărat, de cele mai multe ori, este pură înșelăciune. Nu e bine să ai pe un asemenea om ca șef sau prieten. Creștinii sunt nevinovați – oile Domnului – și nu sunt conștienți de pericol.
    Dumnezeu i-a spus lui Iacov că este timpul să se întoarcă în Canaan – țara lui – pentru că i se făcuse o promisiune că va moșteni acea țară grație jurământului făcut de Cel Preaînalt lui Avraam și confirmat lui Isaac. Când Dumnezeu îți spune ceva, poți fi sută la sută sigur că este cel mai bun lucru pentru viața ta. Omul care se întreabă dacă să asculte sau nu de Domnul nu crede în El. Ori, El spune doar adevărul.
Timpul de învățare al lui Iacov a fost lung și dureros, dar numai Dumnezeu știe de ce s-a întâmplat asta. Cu toate acestea, fiul lui Isaac nu s-a întors niciodată împotriva sfaturilor sfinte, deoarece știa că poate avea încredere completă în Creatorul său. Nu e slujitor al Celui Preaînalt care să nu fi trecut prin mari bătălii pentru a ajunge la poziția pe care a atins-o. Uneori, chiar și cei mai apropiați prieteni se ridică împotriva copiilor lui Dumnezeu.
    Cel Atotputernic a fost mereu alături de Iacov, ajutându-l și dându-i succesul necesar. În plus, Dumnezeu a văzut și cum Laban încerca să profite de munca lui. Școala Domnului este de mare importanță, pentru că, în scurt timp, ucenicul Său își va face un nume printre oameni. Cu siguranță, nu numai Iacov a fost cel care a învățat din tratamentul la care a fost supus, ci și copiii săi, care mai târziu aveau să fie folosiți; la urma urmei, au învățat cu tatăl lor.
    Dacă nu și-ar fi luat soțiile și copiii și nu i-ar fi pus pe drumul spre Canaan, socrul său, care nu avea scrupule și era un închinător de idoli, nu i-ar fi lăsat să plece. Când Dumnezeu vorbește, oricine are minte face ceea ce spune El. Cei care întârzie să împlinească rânduiala sfântă, sau refuză să facă ceea ce li se spune, mai târziu, când vor fi în necaz, nu vor putea învinovăți pe Cel Atotputernic pentru nenorocirea ce a venit peste ei.
    Calea folosită de Domnul pentru a ne învăța este cea mai bună și cea mai potrivită, pentru că ne pregătește pentru frământările cu care ne vom confrunta în timpul șederii noastre în această lume. Nu refuza nicio lecție de la Dumnezeul cel Atotputernic. În cele din urmă, vei vedea că ceea ce a propovăduit El a fost util. În lume, vom avea necazuri, dar cum Isus a biruit-o, și noi o vom birui (Ioan 16:33). Așadar, nu renunța!
    Iacov știa cine e Laban și de ce e capabil. De fapt, acest om doar nu a încercat să-l omoare pentru că a fost mustrat de Cel Atotputernic. Dumnezeu a intervenit, arătându-i în vis și spunându-i să nu facă rău slujitorului Său (Geneza 31:24). În orice asuprire, contați pe ajutorul Tatălui, care nu va da niciodată greș. Amin!

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!