Mesajul zilei

26/04/2024 - EXTREMĂ NECESITATE

Atunci, Iuda a zis nurorii sale Tamar: „Rămâi văduvă în casa tatălui tău până va creşte fiul meu Şela.” Zicea aşa ca să nu moară şi Şela ca fraţii lui. Tamar s-a dus şi a locuit în casa tatălui ei.

Geneza 38.11

Diavolul a făcut totul pentru ca Mesia să nu vină, iar Mântuitorul a trebuit să se tragă din seminția lui Iuda. Decăderea unui om mântuit este o victorie pentru dușman, deoarece astfel poate împiedica planul lui Dumnezeu pentru acea viață și pentru Evanghelie. Mulți dintre cei care au căzut în păcat nu au înțeles că ispita pe care au suferit-o nu trebuia primită, deoarece a fost o lucrare a Satanei pentru a-i împiedica să participe la marea lucrare de mântuire a unuia sau a mai multora.
    Doi fii ai lui Iuda au plătit cu viața pentru neascultarea Domnului, din cauza severității cu care El îi tratează pe cei care dăunează planului Său. În mod firesc, El trebuie să fi vorbit inimii acestor doi pentru ca ei să nu-și verse sămânța, dar, întrucât nu L-au crezut, sentința a fost cea mai crudă posibilă (v. 7-9). Aceasta dovedește că misiunea principală a celui rău este să nu lase pe nimeni să audă Adevărul, deoarece știe că oricine ascultă pe Domnul va fi binecuvântat.
    Faptul că Tamar s-a îmbrăcat ca o prostituată pentru ca Dumnezeu să-și poată îndeplini scopul este una dintre cele mai mari nebunii pe care le poate face cineva care se teme de El (v. 12-18). În sfințenie, nu există și nu vor exista limite pentru ca Hristos să Se descopere lumii. Domnul va face ceea ce este necesar pentru ca evanghelizarea lumii să fie terminată în acest veac, atâta timp cât Biserica înțelege și, folosind puterea ce i-a fost dată, se roagă, legând puterile întunericului.
    Alăturați-vă acestui scop, făcând fericit pe Domnul. Vorbește despre iubirea sfântă și ajută-i pe cei care împlinesc porunca lui Isus. Nu contează situația ta financiară, întrucât orice ofertă atinge inima lui Dumnezeu, care nu vrea să se piardă nimeni. Trebuie să-L lăudăm pentru prilejul de a vorbi astăzi despre mântuirea în Isus în aproape fiecare țară.
    Tamar a văzut că promisiunea lui Dumnezeu nu s-ar împlini dacă ar depinde de Iuda și Șela, fiul lui, deoarece diferența de vârstă față de acesta din urmă era mare, iar chestiunea a fost lăsată deoparte. Ea ar fi putut să se căsătorească cu un alt bărbat și să aibă oricâți copii dorea, dar sămânța trebuia să vină de la Avraam și din tribul lui Iuda. ​​Ea și-a asumat un risc foarte mare, pentru că dacă Iuda ar fi negat că a avut-o, ar fi fost omorâtă cu pietre. Cu toate acestea, dovezile aflate în mâinile lui Tamar au făcut ca adevărul să prevaleze.
    Binecuvântată să fie priceperea lui Tamar în a cere garanția, chiar dacă a fost sfătuită de Domnul. Reacția lui Iuda la aflarea că era însărcinată arată că este propriu ca bărbatul să ducă la îndeplinire condamnarea biblică, dar nu să împlinească porunca și să-și onoreze cuvântul. La început, inima lui Tamar trebuie să se fi bucurat, deoarece nu trebuia să se mai căsătorească cu Șela.
    Numai cei care sunt folosiți de Cel Atotputernic sunt capabili să îndeplinească poruncile Sale, chiar dacă acest lucru ar putea duce la moartea lor; totuși, acest lucru nu se întâmplă cu cei care sunt călăuziți de Duhul Sfânt. Dacă Perez nu s-ar fi născut, cum ar fi arătat planul lui Dumnezeu? (v. 28-30). Multumesc, Doamne! Mulțumesc, Tamar! Amin!

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!