Mesajul zilei

27/04/2024 - ÎNCEPUTUL ÎNVIERII

Căpetenia străjerilor i-a pus sub supravegherea lui Iosif, care făcea de slujbă lângă ei, şi au stat mai multă vreme în temniţă.

Geneza 40.4

Povestea lui Iosif merită un film sau un serial cu  multe episoade, pentru că a meritat tot ceea ce a suferit în pregătirea pentru a fi salvatorul lumii în vremea lui, din cauza foametei care avea să ia milioane de vieți. Nu știm de ce trecem prin atâtea necazuri, dar Cel Atotputernic, în înțelepciunea Sa, va fi îndreptățit ca Stăpân, pe măsură ce îndeplinim misiunea ce ne-a fost încredințată.
    Lucrarea în Iosif a început de la zămislirea sa, deoarece mama lui era stearpă. Era ca și cum se știa că de la ea va veni un om care va ajuta oamenii și, de asemenea, va lăsa moștenirea că și-a salvat propriul popor. Invidia fraților săi a fost justificată când a văzut că totul s-a întâmplat pentru a păstra viața. N-a dat nicio atenție fricii care l-a cuprins în fântâna în care a fost aruncat și nici la ceea ce a suferit după ce a fost vândut ca sclav.
    În casa lui Potifar, dacă ar fi fost slab la minte și în credință, s-ar fi culcat cu soția adulteră a șefului casei lui Faraon și atunci ar fi trăit „bine”, potrivit lumii rele. Însă, fiind slujitor al lui Dumnezeu și având frică de Domnul în inimă, acest fiu al lui Iacov a moștenit de la tatăl său neamul și puterea de a se opune greșelii. Așa că, deși a intrat în închisoare, a ieșit de acolo pentru a conduce cel mai mare popor de pe Pământ în acele zile. Amin!
    În închisoare, Iosif a fost curând văzut ca având ungerea sfântă asupra lui și, în scurt timp, conducea deja locul unde criminalii erau duși să plătească pentru greșelile lor sau să fie corectați. Cu felul său uman de a fi, a auzit visele paharnicului și ale brutarului șef, ambii fiind foarte tulburați. I-a spus paharnicului că va fi repus în slujba sa, în timp ce visul brutarului nu a fost deloc bun.
    După ce i-a dat paharnicului vestea cea bună, i-a cerut să mijlocească pe lângă Faraon în favoarea lui. Însă, deși își dăduse cuvântul, paharnicului i-au trebuit doi ani să-și aducă aminte și să spună împăratului că a avut un vis înspăimântător, pe care nimeni nu l-a putut interpreta, dar a fost cineva în închisoare care i-a dat tâlcuirea. Când a fost chemat, Iosif a interpretat ceea ce a visat faraonul și a fost ridicat la rangul de prim-ministru.
    Nu te lasa înfricoșat de necazurile ce au venit peste tine, ci învață-ți lecțiile cu Domnul prin ele. Dumnezeu nu te pregătește pentru nimic, ci pentru a-ți lua, într-o zi, locul după voia Lui. Învățătura este comună multora, dar tu vei învăța din Cuvânt. Continuă să fii un slujitor bun, pentru că atunci când îți va veni sorocul, vei vedea că a meritat să fii slujitor pe tot parcursul procesului. Trăiește fericit, pentru că Învățătorul tău este Isus.
    Temnicerul i-a pus pe paharnic și pe brutar în grija lui Iosif. El i-a tratat bine și i-a ajutat cu darul dat de Dumnezeu. Acuzat că a încercat să abuzeze de soția stăpânului său, a petrecut mult timp în închisoare, dar a ieșit de acolo ca să dea hrană și viață a milioane de oameni. Iosif a învățat să facă binele și l-a făcut, ce zici de tine?

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!