Mesajul zilei

28/04/2024 - SCĂPAREA VINE DE LA DOMNUL

Iuda a zis tatălui său Israel: „Trimite copilul cu mine, ca să ne sculăm şi să plecăm, şi vom trăi şi nu vom muri, noi, tu şi copiii noştri.

Geneza 43.8

Când situația pare scăpată de sub control, luăm cele mai dificile decizii din viață. Profitând de faptul că sămânța le va fi întotdeauna binecuvântată de Domnul, copiii lui Israel au exagerat de multe ori și chiar și-au vândut fratele care avea să fie pregătit de Domnul pentru o mare misiune. Astfel, cu multă răceală, și-au mințit tatăl și nici măcar nu au fost mișcați de durerea adâncă a patriarhului Iacov. Incredibil! Anii au trecut și acești oameni au susținut o astfel de minciună.
    Copiii lui Israel nici nu bănuiau că foametea îi va face să se pocăiască de răul comis împotriva lui Iosif și, apoi, când l-au văzut pe conducătorul Egiptului cerând să fie adus fiul cel mic, aproape că au înnebunit. De ce acționase Iosif așa, dacă ceea ce doreau ei era să cumpere grâul pe care îl avea din belșug? Se întâmplă multe lucruri care să ne amintească de răutățile săvârșite de noi și, în acest fel, să ne împăcăm cu Creatorul Vieții.
    Un pericol îi pândește pe cei care slujesc lui Dumnezeu: încrederea în sine că nimic nu se va atinge de ei. Astfel, de multe ori, această persoană se comportă ca un rătăcit și, dacă mila sfântă nu reușește să-l convingă de greșeală, va avea parte de o judecată ca cea a celor răi și va fi condamnat. Nu am fost despărțiți de păcat, ci de a trăi în sfințenie. Speranța noastră va fi confirmată doar dacă nu ne dăruim diavolului. Trebuie să veghem pentru a nu fi condamnați.
    Călătoria lui Iacov pe Pământ a avut suișuri și coborâșuri, dar perseverența lui în a crede în Dumnezeu a făcut diferența. Același lucru se întâmplă cu toți oamenii mântuiți. Dacă nu ar fi avut niciodată greutăți, poate că nu s-ar fi plecat niciodată înaintea Celui Atotputernic și, astfel, s-ar fi pierdut. Nu vă speriați de încercările care vin, căci fac parte din învățăturile date de Învățătorul învățaților. Fii tare și privește la Isus!
    Nu contează ce ți s-a întâmplat, căci e o singură cale de a scăpa de diavol: să te duci la Domnul. Dușmanul folosește toate mijloacele pentru a ne scoate din poziția noastră în Hristos, începând cu o ispită trupească și până la o problemă aparent de nerezolvat. De aceea, nu înceta de a fi în sfințenie, rugându-vă pentru ea din toată inima, și nici de a căuta leac pentru o boală care pare să nu te lase niciodată. Făgăduințele și vorbele Tatălui ceresc sunt adevărate!
    Când disperarea a pus stăpânire pe frații trădători ai lui Iosif în mijlocul foametei, nu mai era decât o singură cale de ieșire: să meargă în Egipt. S-au adunat și au văzut că singura cale de a rămâne în viață era să se supună dorințelor ciudate ale conducătorului acelei țări. De fapt, aceste evenimente au făcut parte din planurile Celui Atotputernic de a-i duce la pocăință. Dacă nu ar acționa așa cum li s-a poruncit, s-ar fi scufundta în întunericul de afară și ar fi fost chinuiți pe vecie. Ascultă ce îți spune Domnul și supune-te Lui.
    După ce au aflat că Iosif era cel mai puternic om din Egipt, fratele pe care îl vânduseră ca sclav, acei oameni au ajuns la concluzia că Dumnezeu este Neprihănire. S-au uitat unul la altul și și-au dat seama de răul pe care l-au făcut. Cu toate acestea, în loc de o pedeapsă egală cu greșeala lor, au primit tot atâta dragostr cât slava Domnului, care este dragoste (1 Ioan 4:8). Așa te tratează El și vrea să te binecuvânteze. Amin!

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!