Mesajul zilei

29/04/2024 - GÂNDURI GREȘITE

Ei s-au temut când au văzut că-i bagă în casa lui Iosif şi au zis: „Ne bagă înăuntru din pricina argintului pus în sacii noştri data trecută; vor să se năpustească peste noi ca să ne ia robi şi să pună mâna pe măgarii noştri.”

Geneza 43.18

Când slujitorul lui Dumnezeu greșește, ajunge să-și imagineze lucrurile așa cum fac copiii. Deși trebuie să treacă prin încercări de neimaginat, trebuie să se împace cu Domnul pentru ca legătura lui cu suferința să fie ruptă. Pe de altă parte, când este călăuzit de Dumnezeu, nu se va teme de ziua de mâine fiindcă Cel Preaînalt nu l-ar pune niciodată sub porunca răului, ci dimpotrivă într-o poziție de suveranitate, în care să poată trăi din plin și în adevăr!
    De ce să te temi, când ai garanția cerească că nu vei fi niciodată lăsat singur și nimic nu te poate despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:38). Este momentul să fii curajos și să nu te gândești la lucruri zadarnice, încercând în mod inutil să scapi de suferință. Ori, pe lângă cunoașterea pe care ți-o dă Dumnezeu, pentru a-ți asuma drepturile în Isus, ai puterea Duhului Sfânt de a rupe orice jug al diavolului. Bucură-te, vremea ta e acum!
    Nu contează dacă cineva te pune la încercare. Înțelege că dacă aparții lui Dumnezeu, nu vei cădea niciodată și, atunci, când totul pare fără speranță, El va acționa și îți va oferi izbăvirea totală. Știm un singur lucru: mâna Domnului nu va fi niciodată scurtată, ci, dimpotrivă, va continua să fie întinsă pentru ca să te folosești de ea. Sunt sigur că oricine crede va câștiga bătăliile pe care le duce în Numele lui Isus, pentru că El nu cunoaște înfrângerea. Dumnezeu îți e biruința!
    Cine te poate învinovăți dacă practici neprihănirea în sfințenie? Unde este acel acuzator care să arate cu degetul spre fiul lui Dumnezeu, care face ceea ce Îi place? Nu fi laș, fricos sau răutăcios. Oricând și oriunde, împlinește ceea ce a spus Cel Atotputernic și atunci nu vei fi niciodată învins, pentru că orice unealtă pregătită împotriva vieții tale, la judecată – în autoritatea în Numele lui Isus – va fi distrusă de tine (Isaia 54.17a). Aleluia!
    Copiii lui Dumnezeu nu trebuie să trăiască în incertitudine, temându-se și lăsând pe vrăjmaș să le stăpânească viața pentru a-și face lucrarea de distrugere. Ci, încrezându-se în Dumnezeu, trebuie să mărturisească că sunt mai mult decât biruitori prin Acela care i-a iubit (Romani 8,37). Astfel, vor fi cu adevărat învingători în toate și peste toate. Frații răi ai lui Iosif nici nu-și mai aminteau de el. Astfel, după ce au primit iertarea sfântă, au început să cunoască adevărata libertate care vine cu credința în Domnul.
    Nu ați fost duși înaintea Tatălui pentru a fi acuzați de lucruri rele făcute în vremea neștiinței (Faptele Apostolilor 17:30). Domnul vă dă libertatea de care aveți nevoie întotdeauna; în alte vremuri, pentru că ați fost prinși cu gânduri rele, vă considerați osândiți fără nicio șansă. Bucurați-vă, căci Hristos v-a smuls din fricile și condamnările voastre. Prin urmare, de acum înainte, nu vă mai supuneți forțelor răului, ci fiți complet liberi! Asumați-vă în Isus și fiți oamenii pe care El v-a făcut să fiți.
    Nu trăiți negativ, ci liberi în Isus. Nu există nicio modalitate ca diavolul să vă stăpânească, întrucât porunca de izbăvire a fost dată pentru voi. Nu vă închinați în fața dușmanului, ci fiți izbăviți cu totul în Hristos, acum și în veci de veci!

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!